Wandelaars gezocht voor de Hildegard von Bingen pelgrimsroute

EEN ORIGINELE VAKANTIEBESTEMMING

Het speuren naar burchten in de Hunsruck was een succes. Onze voorproevers hebben goed werk afgeleverd en de route is er beter en duidelijker van geworden.

Nu zijn we op zoek naar wandelaars, die het leuk vinden om een route te testen die we uitgezet hebben in het spoor van Hildegard von Bingen, een 12de eeuwse non en multitalent, geboren en getogen in de Hunsruck en een van de meest bekende en invloedrijke vrouwen uit de middeleeuwen.

Route geschikt voor geoefende wandelaar

Met een redelijk goede wandelconditie kan je de door ons geselecteerde etappes makkelijk lopen. Gemiddeld wandel je per dag tussen de vier en zes uur, uiteraard afhankelijk van je tempo en interesses.

Hou je van mooie, afwisselende landschappen dan laat je je waarschijnlijk minder afleiden door de informatieborden onderweg.


Ben je daarnaast geïnteresseerd in geschiedenis dan kom je zeker ook aan je trekken.
En als het ware pelgrimsbloed door je aderen stroomt dan kan je de tijd nemen om te mediteren bij de teksten van Hildegard die afkomstig zijn uit haar mystieke visioenen en her en der langs de weg ter inspiratie op meditatieborden te lezen zijn

Wat vragen we en wat krijg je daarvoor terug

We vragen een week van je vakantie en kritisch commentaar op de door ons uitgeschreven route. En voor die investering krijg je veel terug.

Speuren in het spoor van
Hildegard von Bingen
  • 10% Korting op logies in Connies Arthouse in Bollenbach, met eigen kamer, douche en toilet
  • Inclusief ontbijt, lunchpakket en eventueel diner,
  • en gratis wegbrengservice van en naar de wandellocaties
  • Unieke, goed uitgezette wandeltochten met uitgebreide beschrijving vanuit Bollenbach
  • Altijd mogelijkheid tot telefonisch contact tijdens de wandeling
  • Een diepgaande kennismaking met het hart van de Hunsruck en de 12de eeuwse non, abdis, geneeskundige, mystica, musicoloog, theoloog, politica en kenner van geneeskundige planten en kruiden, Hildegard von Bingen.

Klik hier voor een eerste impressie van de Pelgrimsroute.

Het land van Hildegard
Aanmelden, KOSTEN EN WANDELPERIODE

Voel je je uitgedaagd stuur dan een mail met je motivatie en de periode dat je kan komen wandelen. Hou rekening met het feit dat de route je minimaal vijf volle wandeldagen kost. Dat is dus exclusief de heen en terugreis (200 kilometer vanaf Maastricht naar Bollenbach).
Je krijgt na ontvangst van je mail zo spoedig mogelijk een antwoord terug met alle benodigde informatie.

Kosten
Een verblijf van zondag tot zondag in Connies Arthouse , onder de condities zoals boven genoemd, kost 700 euro per persoon, minus 10 % korting als je onze etappes wilt testen. Je hond is uiteraard ook welkom. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

Periode van het jaar
September en oktober zijn prima wandelmaanden evenals april, mei en juni.2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie