Geslaagde eerste workshop urban sketching in de Hunsruck

Proefkonijnen enthousiast: urban sketching is voor alle leeftijden


Op uitnodiging van oma is kleindochter K samen met haar oma vijf dagen naar Bollenbach gekomen om de workshop urban sketching te volgen. Oma M vond het geweldig. ‘Ik wist niet dat dit zo leuk was’. En ook kleindochter K van 11 jaar bleek talent te hebben en te genieten van de vrijheid van urban sketching. Eigenlijk is alles goed. Teken wat je raakt, wat je oog trekt, het hoeft niet perfect, het is jouw unieke vakantieherinnering. Hou je niet van baksteen, dan teken je toch ‘gewoon’ een kikker of een bloem die op je pad komt.


Van Connies Garden naar Herrstein en de Schmidtburg

Het programma sprak beide dames ook wel aan.
De dag van aankomt staat in het teken van kennismaken en genieten van een gezellige maaltijd.
Dag twee krijgen de cursisten hun urban sketching pakket uitgereikt. Voor kleindochter K was dit een geweldige start. Waar begin je nou een cursus met cadeautjes!
Conny vertelt vervolgens wat de belangrijkste beginselen van tekenen en urban sketching zijn en dan mogen de cursisten gaan oefenen.
Oma en kleindochter zoeken een plekje in de tuin en gaan aan de slag. Oma heeft meer geduld, vindt een rommelhoekje en later de kassen aantrekkelijk om te tekenen. Kleindochter springt af en toe wat energie uit haar lijf op de trampoline of speelt even met de honden.

Uit eten bij ex-burgemeester en in een echt Hunsruckisch restaurant

Dag drie staat een bezoek aan het mooie vakwerkstadje Herrstein op het programma . Eerst verkennen , dan een plek zoeken die je aanspreekt en vervolgens aan de slag.

Oma is onder in de indruk: ‘door urban sketching ga je nog beter kijken. Wat een prachtig stadje is Herrstein’. De dag wordt afgesloten in een fantastische oude herberg met originele gerechten uit de Hunsruck en de lekkerste taart van de regio. Gelukkig voor kleindochter K hebben ze ook ‘gewone gerechten’ op het menu.

De laatste dag trekken de dames de natuur in op zoek naar de grootste middeleeuwse ruïne van Rheinland Pfalz. Eerst stevig afdalen. Dan spelen met de honden in het water en vervolgens geen puf meer hebben om naar boven te klimmen om de Schmidtburg te bezoeken. Alles kan. Dus ook tekenen aan de waterkant en/of verkoeling zoeken in de beek.
En tot slot de workshop afsluiten in het cafe van de oud-burgemeester van Bollenbach. Een unieke ervaring voor iedereen die wel eens een cursus bij Conny gevolgd heeft.

Aansluiten bij groep urban sketchers Den Haag en DElft

Oma was na afloop van de workshop zo enthousiast dat ze zich meteen na thuiskomst heeft aangesloten bij een groep urban sketchers in Den Haag en Delft. Hoe leuk is dat.

Het komend cursus – seizoen (mei – oktober 2024) zal de workshop Urban Sketching zeker in het aanbod worden opgenomen. Ben je nu al enthousiast. Laat het mij vooral weten, ook als je een voorkeur hebt voor een bepaalde periode. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.


Geef een reactie