Video over ontstaan van Hildegard Pelgrimsroute

on

De passie van Annette Esser

Annette Esser (beeld uit de video)
‘Er valt nog zoveel te ontdekken’

Waarom is de Hildegardweg een inspiratiebron voor Dr. Annette Esser, de oprichtster van het Scivias Instituut voor Kunst en Spiritualiteit en drijvende kracht achter het ontstaan van de pelgrimsroute. In de video ‘ Pilgrimage with Hildegard‘ hoor en zie je waarom .

De video laat mooie beelden zien van ‘het land van Hildegard’, ook wel de Hunsruck-Nahe regio genoemd. Alleen al daarom de moeite van het bekijken waard.

De Hildegard Pelgrimsroute werd in 2013 met steun van de EU aangelegd. Het pad (een kleine 140 km lang) begint in Idar-Oberstein (bij de rotskerk), leidt je langs de kloosterruïne Disibodenburg en de abdij Rupertsburg en eindigt bij de abdij van de heilige Hildegard in Einbingen.
De 59 informatieborden langs de route zijn ontworpen en geschreven door dr. Annette Esser.
Je duikt in de wereld van Hildegard, maakt kennis met haar filosofieën en theologie en verbaast je over de prachtige visionaire kunstwerken uit Hildegards boek “Liber Scivas” die de borden versieren. Volgens Annette Escher valt er nog veel te ontdekken en nog veel veel meer te leren over Hildegard van Bingen en ook waarom we bijna 850 jaar na haar dood nog steeds over haar praten.

Lees in dit verband ook over onze activiteiten rondom Hildegard von Bingen in de Nieuwsbrief van oktober.

Geef een reactie