Nieuwsbrief Oktober 2022

De laatste Nieuwsbrief van het jaar

Korte inhoud

 • Schilderworkshops 2023
 • Eendaagse Workshop ‘ beeldhouwen met hout’
 • Midweek Botanisch tekenen en schilderen ‘met’ Hildegard von Bingen
 • Seizoensfruit plukken
 • Nieuws:
  – met jouw hulp komt saxofonist en componist Lotte Pen misschien naar de Hunsruck
  – stand van zaken kunstboek ‘ drieluik over de Hunsruck’
 • Testers gezocht voor de autoroute langs de kastelen van aartsbisschop Balduin von Luxemburg (tijdgenoot en tegenstander van Loretta von Sponheim)
 • Testers gezocht voor de verkorte pelgrimsroute Hildegard von Bingen
 • Webshop

Wat hadden we een rijke oogst dit jaar. Letterlijk, want de hoeveelheid aan appels, peren, pruimen, kersen, bessen, aardbeien en rode en gele frambozen viel bijna niet bij te plukken zoveel en zo rijk had de natuur ons ondanks de hitte met fruit bedeeld.
Maar het afgelopen seizoen was zeker ook rijk aan fijne en inspirerende ontmoetingen. Oude en nieuwe vrienden, oude en nieuwe cursisten, familiebezoek.
Ik ben dan ook dankbaar voor wat het afgelopen seizoen ons gegeven geeft. Natuurlijk leven wij ook mee en voelen wij ook de pijn van de prijs die we betalen voor de oorlog. En daarom doen we wat wij het beste kunnen: ons huis openstellen voor iedereen die op een vreugdevolle, gastvrije en creatieve manier de dagelijkse zorgen eens even achter zich wil laten. Voel je welkom en uitgenodigd.

Kom een week schilderen in Bollenbach
voor slechts 700 euro all-in per persoon

De data voor 2023 zijn bekend.
Alle workshops starten op een zondag met een welkomstdiner en eindigen op zaterdagochtend na het ontbijt:

Van 11 tot 17 juni 
Van 14 tot 20 mei
Van20 tot 26 augustus
Van 1 tot 7 oktober

Klik hier voor alle informatie over wat je allemaal krijgt voor de 700 euro.

Nieuw: eendaagse workshop ‘ beeldhouwen met hout’
en een midweek ‘ botanisch tekenen en schilderen’

‘Super leuk om te doen’, zo zei een enthousiaste beeldhouwer. Zij werkt normaal met speksteen en besloot een dagje met sprokkelhout te werken.
Meer over deze workshop lees je hier.

Ook nieuw is de midweek ‘Botanisch tekenen en schilderen’.
Ecoprinten, maar dan met een knipoog van GreeN en in de sfeer van Hildegard von Bingen.

Hier Lees je meer over deze workshop.

Seizoensfruit plukken

Heb je zin om eens iets heel anders te doen kom dan fruit van het seizoen plukken. We hebben struiken vol bessen, rode, gele, zwarte, rode en gele frambozen, aardbeien en bomen vol peren, pruimen en appels. Voor elk wat wils. Het plukseizoen loopt meestal van juni/juli tot september/oktober. Lees hier alles over het plukken van appels en peren en hier over de workshop bessen plukken en inmaken.

Op het moment dat ik deze Nieuwsbrief schrijf is er sprake van een voorzichtig aftasten door saxofoniste en componiste Lotte Pen in wat haar raakt in ons project over Hildegard von Bingen. Wij zouden het fantastisch vinden als ze een meditatieve muziekwandeling wil organiseren in de Hunsruck, op de Disibodenberg waar Hildegard von Bingen meer dan 40 jaar van haar leven gewoond en gewerkt heeft. Daar hebben we natuurlijk ook een beetje hulp bij nodig. Jullie enthousiasme (bijvoorbeeld geuit in een mailtje) en/ of een financieel bijdrage om de wandeling met eindconcert mogelijk te maken.
Uiteraard houden we je op de hoogte van de voortgang. Lotte Pen heeft een eigen website waarop je alvast nader kennis met haar kunt maken. En klik hier voor een korte intro op haar muziekwandelingen.

In het kader van ons Hildegard von Bingen project hebben we een online magazine uitgebracht
als een soort appetizer van wat je de komende tijd kunt verwachten.
Ben je nieuwsgierig, klik dan hier.

Sponsors gezocht voor het drieluik over de Hunsruck:

We zijn druk bezig met de eerste twee delen van het drieluik over de Hunsruck: ‘ Een gijzeling aan de Moezel’ over de 14de eeuwse gravin Loretta von Sponheim en haar tegenstrever aartsbisschop Balduin von Luxemburg en ‘Drie nonnen aan de Rijn en de Nahe’ over de 12de eeuwse Hildegard von Bingen en haar medezusters Jutta von Sponheim en Ricardis von Stade. De bedoeling is een kijk, lees en dolboek te maken. Om dit te realiseren hebben we jouw steun nodig. Je kan ons sponsoren door je alvast in tekenen op het boek voor een bedrag van 100 euro. Zodra het boek gereed is krijg je van ons een gesigneerd exemplaar.
Vind je 100 euro te veel of een te grote gok, dan hebben we ook nog wat andere manieren bedacht waarop je mee kan doen. Lees hier alles over deze actie

De teller staat nu op 750 EURO (stand 23 oktober 2022). We hebben minimaal 3000 EURO nodig.
Lukt het niet om voldoende sponsorgelden te verzamelen dan krijg je uiteraard je inleg terug.Testers gezocht

Heb je zin om als ‘ voorproever’ een door ons uitgezette autoroute langs de kastelen van aartsbisschop Balduin te testen dan ben je zeer welkom. Afgelopen zomer is de route langs de kastelen van de Von Sponheim uitgebreid en zorgvuldig en met groot enthousiasme getest door twee vrienden die zich verbaasden over de veelzijdigheid, schoonheid en rust van de Hunsruck.
Ook zoeken we nog testers voor verschillende etappen die door ons zijn geselecteerd op de pelgrimsroute Hildegard von Bingen.
Hier lees je alles over het testen van de autoroute (nu nog toegespitst op de Von Sponheim) en hier over de wandelroutes in het kader van Hildegard von Bingen.

Met de feestdagen in zicht

TOT SLOT: met de feestdagen voor de deur wil ik je nog even wijzen op mijn webshop. Misschien vind je er iets van je gading. Zo je leuk, zo niet, even goede vrienden!!
Waarschijnlijk is dit al de laatste nieuwsbrief van het jaar. Alle andere berichten die relevant zijn publiceer ik op deze website en/of op mijn Facebookpagina. Je kan me dus altijd volgen door je te abonneren op alle nieuwe berichten op de website (scroll naar beneden en klik daar Volgen aan) en/of b]volger te worden van. mij n Facebookpagina onder de naam Conny Sprinkhuizen.
Ik wens je/jullie alle goeds en wie weet tot ziens in Bollenbach. Voel je welkom.

De allerbeste groeten van Conny Sprinkhuizen/ GreeN

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie