Kunstenaar ontwerpt virtuele kapel gewijd aan Hildegard von Bingen

Hildegard is overal

Je kent vast wel dat fenomeen van net een nieuwe jas, tas, fiets gekocht en opeens zie je overal diezelfe jas, tas, fiets. Dat heb ik nu met Hildegard von Bingen, een van de ‘drie nonnen aan de Nahe en de Rijn’, het project waar ik nu mee bezig ben. Het lijkt wel of iedereen momenteel door haar geinspireerd wordt.

Het werk van de Vlaamse kunstenaar Michael Samyn , die woont en werkt in Rome, wil ik je wat dit betreft niet onthouden. Deze link https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/artikel/kunstenaar-ontwerpt-virtuele-kapel-en-vertelt-over-bekering geeft je toegang tot een interview met de kunstenaar door het Vlaamse Kerknet.

Wil je daadwerkelijk de virtuele Hildegard kapel bezoeken dan heb je een VR headset nodig. Het is de moeite waard. De kapel maakt deel uit van een groter project: cathedral in the cloud. Wil je een eigen kapel in die kathedraal dan kan dat via de sponsoractie op kickstarter, zoals dat ook in de middeleeuwen mogelijk was als je maar rijk genoeg was. Op zich een leuk idee om je project financieel mogelijk te maken.

Geef een reactie