Drie nonnen aan de Nahe en de Rijn en

Een Gijzeling aan de Moezel

Om de uitgave van onze beide kunstboeken,
Een gijzeling aan de Moezel en
Drie nonnen aan de Nahe en de Rijn,
mogelijk te maken hebben we extra fondsen nodig.
Daarom zijn we een sponsoractie gestart, in de hoop dat er mensen zijn die nieuwsgierig, enthousiast, aardig, of gul genoeg zijn om de publicaties mee mogelijk te maken.

Het klooster van ‘de drie nonnen aan de Nahe’: de Disibodenberg met op de foto de ruïne van de ziekenzaal

Niets voor niets

De beide kunstboeken worden spelen zich af in de middeleeuwen en worden
meer dan alleen een kunstboek, maar ook meer
dan alleen leesboek.
We willen er een kunst -, strip -, geschiedenis –, doe- en reisboek in één van maken. Best ambitieus dus. En ons uiteindelijke plan is een drieluik te maken over de Hunsruck. Over wat wij zo gaaf vinden aan deze nog vrij onbekende streek in Duitsland. Over hoogtepunten, die wat ons betreft de WOW-factor hebben. 

Het eerste deel speelt zich af in de 14de eeuw en het tweede deel in de 12de eeuw. Teksten en schetsen zijn in de maak. Een schilderij is al af. Evenals 13 miniaturen bij het eerste deel.

Het derde deel gaat over de Heimattrilogie van filmregisseur Edgar Reitz. Een gigantisch filmproject waarvan het verhaal bijna de hele vorige eeuw beslaat en veel scenes in de Hunsruck gedraaid zijn. 
Om je alvast een indruk te geven van’ Een gijzeling aan de Moezel‘ hierbij de tekst van de achterflap van het boek:

de Moezel

De wereld op z’n kop

Stel je eens voor dat prinses en troonopvolgster Amalia van Oranje de Amerikaanse president maandenlang in gijzeling houdt. De hele wereld zou op z’n kop staan over zoveel stoutmoedigheid. Wat bezielt dat mens? Waarom doet ze dat? Wat zijn haar eisen? Wie zit er achter deze daad? 

Nieuwsgierig geworden?
In de Hunsrück heeft zich aan het eind van de middeleeuwen daadwerkelijk zo’n drama afgespeeld. De adellijke familie Von Sponheim werd in de eerste helft van de 14de eeuw geregeld militair uitgedaagd door de machtsbeluste aartsbisschop en keurvorst van Trier, verwant aan koningen en keizers van het Heilige Roomse Rijk. 

De gravin wint het van de aartsbisschop
Het is Loretta von Sponheim, een jonge, slimme en politiek begaafde gravin, die het uiteindelijk wint van de beruchte en beroemde aartsbisschop. Een vrouw! Daarin had Balduin von Luxemburg zich enorm vergist. Van de 55 oorlogen die hij bij leven uitvocht verloor hij er slechts vijf, waarvan dus eentje van Loretta von Sponheim.

Dwars door de Hunsruck
De makers van het boek nemen je mee op reis, dwars door de Hunsruck, langs de belangrijkste plaatsen waar dit verhaal zich afspeelde, naar de 14de eeuw en weer terug naar de onze, met een blauwe chinees als ‘sidekick’. 

Een miniatuur genaakt bij het feuilleton ‘Een non in het spel’

In het land van Hildegard von Bingen

Om je kennis te laten maken met deel twee hebben we een online Magazine gemaakt,
met als titel ‘In het land van Hildegard von Bingen’ . Hierin vind je voorproefjes van de inhoud van ons kunstboek, maar ook uitnodigingen om deel te nemen aan workshops met Hildegard als inspiratiebron, etappes van de Pelgrimsroute Hildegard von Bingen te testen en andere smaakmakers die je vooral nieuwsgierig moeten maken naar ‘ Drie nonnen aan de Nahe en de Rijn’.

Ook hebben we een website gemaakt die je op de hoogte houdt van de ontwikkelingen rondom de uitgave van ‘Drie nonnen aan de Nahe en de Rijn’. Klik hier om doorverwezen te worden naar de website “In het land van Hildegard von Bingen”

Wil je bijdrage dan kan dat

Inmiddels hebben we 750 euro ‘in ons spaarvarken’ Een prachtige start, maar nog lang niet genoeg om de uitgaven ook daadwerkelijk te realiseren.
Daarom hebben we het volgende bedacht:

Voor 100 euro kan je voorintekenen op de uitgaven. Uiteraard krijg je de gedrukte publicatie hiervoor retour.
Vind je dit te veel of wil wil iets anders doen?
Dan kan!

Voor 10 euro:

krijg je – indien gewenst – een naamsvermelding op de sponsorpagina(‘s) van de publicaties.

Voor 25 euro:

krijg je een prachtige, door GreeN/Sprinkhuizen gesigneerde maandkalender (2023) met miniaturen die verwijzen naar ‘ Drie nonnen aan de Nahe en de Rijn. En naamsvermelding op de sponsorpagina.

Voor 30 euro:

krijg je alles zoals hierboven genoemd plus de uitgave van de maandkalender van 2022 met foto’s van kastelen die een rol spelen in het verhaal van de Von Sponheims versus de aartsbisschop en keurvorst Balduin von Luxemburg en 13 geweldige miniaturen van GreeN/Sprinkhuizen.

Elke maand een andere miniatuur en een andere foto van een kasteel

Voor 50 euro:

krijg je de kalender van 2023, naamsvermelding op de sponsorpagina plus  de reisgids over de Hunsruck. 

Een handzame reisgids , met tips, achtergronden en toeristische hoogtepunten die je gezien moet hebben. 

Voor 100 euro :

kan je eigenaar worden van een van de 30 gesigneerde originele miniaturen van het feuilleton ‘ Oud en Nieuw in Bollenbach. Een non in het spel’.  
Formaat 14-18. Papier.
Exclusief eventueel inlijsten (50 euro) en portkosten. 
Het zijn er maar 30….
Dus wees er snel bij als je een specifieke voorkeur hebt want op is op. 

Heb je een keuze gemaakt? Klik dan hier aan laat in een mailtje weten waar je voor gaat. Per omgaande krijg je dan alle benodigde info. 

Uit het feuilleton ‘ Een non in het spel’

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie