Schilderworkshops, houtbewerking, seizoensfruit plukken

on

We blijven plannen maken:
Schilderworkshops
Bessen plukken
Actie kunstboek
GreeNShop

De wereld is na de inval van de Russen in Oekraïne van de ene op de andere dag totaal veranderd. Vergelijkbaar met de Val van de Muur in november 1989 of de ineenstorting van de Twintowers (9/11) in New York. Iedereen weet nog waar hij of zij die dag, dat uur was. De gevolgen zijn ook nu nog zichtbaar en de wereldwijde consequenties van besluitvorming groot.

En datzelfde geldt voor 24/02: de miljoenen vluchtelingen die Europa inmiddels overstromen in nog geen 2 weken tijd, de dagelijkse bombardementen op steden die we herkennen als Europees erfgoed, de inname van Oekraïense kerncentrales door de Russen met de griezelige herinnering aan Tsjernobyl, de prijsstijgingen voor energie, olie, graanproducten. Daarmee is de impact voor de meesten van ons op het dagelijks leven groter dan bijvoorbeeld bij corona of de klimaatverandering waar we soms last van hebben (gehad), maar meestal (nog) niet.

En toch, ondanks de angst voor escalatie van de oorlog, voor de schade die we de aarde aandoen, voor een nieuwe variant van het coronavirus, blijven we plannen maken. We willen ons niet overgeven aan de moedeloosheid die je soms overvalt wanneer je dagelijks het nieuws volgt. We willen ons niet het duister in laten trekken, we blijven ons richten naar de zon als een zonnebloem in de zomer.
Zo genieten we van de kleine dingen die het leven waardevol maken: schilderen, schrijven, wandelen (met de honden), tuinieren, het lezen van een goed boek, het kijken naar een mooie film, een goed gesprek. En we willen dat kleine geluk graag delen met iedereen die daar open voor staat.

In mei gaan de schilderworkshops, inclusief een dag houtbewerking, vooralsnog gewoon door.

Voor zowel de workshop van zondag 1 mei tot zaterdag 7 mei als die van zondag 29 mei tot zaterdag 4 juni is nog plek. De kosten voor een hele week logies en lessen zijn in totaal 600 euro.

Meld je aan met een mail waarin je aangeeft welke week je voorkeur heeft en met hoeveel mensen je van plan bent te komen.

WORKSHOP SEIZOENSFRUIT PLUKKEN EN VERWERKEN


Eind juni, begin juli, afhankelijk van het weer, start de bessenpluk.

Heb je zin om te helpen met het plukken van allerlei soorten bessen en het inmaken van je eigen jams, meld je dan aan via contact onder het trefwoord bessenpluk. Een exacte datum kunnen we nog niet geven, maar wie het eerst komt die krijgt als eerste bericht. De kosten, inclusief overnachting en ontbijt in B&B Conniesarthouse: 300 euro. Minimaal verblijf: 3 nachten. Verlenging kan voor 30 euro per nacht.

Hetzelfde geldt voor het plukken van appels en peren. Dat doen we meestal eind september, begin oktober, maar ook dit is afhankelijk van het weer.

Kunstboek over een gijzeling aan de Moezel.

We hebben op deze plek al vaker geschreven over ons plan om een boek uit te geven met schilderwerk van GreeN/Conny Sprinkhuizen en teksten van Annemieke Lobbezoo over de gijzeling door een jonge gravin, Loretta von Sponheim, van de aartsbisschop van Trier, Balduin von Luxembourg, in de 14de eeuwse Hunsruck.

Zie je het niet zitten om naar Bollenbach te komen – vier uur rijden vanaf Utrecht of met de trein naar Kirn vanwaar je opgehaald wordt – dan zou je mee kunnen doen met de actie om de uitgave van ‘Een gijzeling aan de Moezel’ mogelijk te maken.

We zoeken nog 26 sponsors die ieder 100 euro willen schenken en daarvoor een unieke, door GreeN geschilderde, miniatuur cadeau krijgen en natuurlijk de eerste uitgave van het boek.
4 vrienden/fans van GreeN hebben al een bedrag overgemaakt.
Lukt het uiteindelijk niet om de spaarpot met 3000 euro te vullen dan krijgt iedereen zijn geld terug.
Via contact kan je laten weten met de actie mee te willen doen. Per omgaande krijg je dan het rekeningnummer. En uiteraard alvast onze hartelijk dank.

Neem een kijkje in de GreenShop.

GreeN organiseert ook slow travel trips door de Hunsruck met onder meer hoofdrollen voor Hildegard von Bingen, Balduin von Luxembourg, Loretta von Sponheim, of langs filmlocaties van de Heimattrilogie van Edgar Reitz waar ook Bollenbachers in mee gespeeld hebben, langs wijngoederen aan de Nahe of langs hoogtepunten in de Hunsruck.

In de GreeNShop lees je er meer over en vind je ook andere verrassingen, waaronder originele handbeschilderde wijnkistjes van GreeN en leuke cadeaubonnen om weg te geven.

Al je aankopen komen ten goede aan de sponsoractie ‘ Een gijzeling aan de Moezel’.

GreeN heeft een volle ShopGeef een reactie