Originele handbeschilderde wijnkistjes van GreeN

Duitsland hip als wijnland

Als liefhebber van het goede leven in al haar facetten houdt GreeN zeker van een mooi glas wijn.
En dan zit je in Duitsland goed,
want – geloof het of niet – Duitsland is hip onder wijnliefhebbers.
En ook wat dat betreft zit GreeN goed in hartje Hunsruck,
want deze prachtige streek in Rijnland Pfalz is omringd door maar liefst vier wijngebieden, de Moezel, de Saar, de Rijn en de Nahe.

Nahe-wijnen

Op onze ontdekkingsreizen door de Hunsruck was het Nahe-wijngebied een van de grote verrassingen. Behorend tot een van de kleinste wijngebieden van Duitsland levert het door zijn ligging ‘grootse’ wijnen. Zo worden bijvoorbeeld de Rieslingwijnen tot de beste ter wereld gerekend.

De zuidelijke uitlopers van de Hunsrück en het noordelijke Nordpfälzer Bergland staan gezamenlijk bekend als Naheland. Het Naheland strekt zich uit over ongeveer 80 km in west-oostelijke richting, van de bron van de rivier in Saarland tot de samenvloeiing met de Rijn bij de stad Bingen. Terwijl het smalle landschap in het westen wordt gedomineerd door bossen en landbouw, wordt het brede oostelijke deel gedomineerd door de wijnbouw .

Onbekend

Je moet ergens beginnen met van ‘hunsruck-wijnen’ je hobby te maken en GreeN heeft de Nahe uitverkoren om als eerste goed te (be-)proeven. In Nederland zijn wijnen uit dit gebied slechts bij een kleine groep liefhebbers bekend. En nog minder mensen weten dat hier -relatief – veel vrouwen aan het hoofd staan van gerenommeerde wijnhuizen. Vrouwen die hun sporen verdiend hebben in een vak dat nog echt door mannen gedomineerd wordt.

Vrouwen aan de top

GreeN vindt het leuk om de komende tijd juist de wijnhuizen van deze Winzerinnen (wijnmakers) te bezoeken en zich door hen te laten adviseren over de aanschaf van hun huiswijnen waarvan zij vinden dat je die echt gedronken moet hebben.

Silke en Rainer Marx. Silke is onder meer gecertificeerd Kultur- und Weinbotschafter der Nahe :  ‘het is mijn streven om van wijn en cultuur een opwindende en indrukwekkende gebeurtenis te maken die je bij ons kunt ervaren.’

Als eerste hebben we wijnhuis Marx in Windesheim bezocht, waar Silke Marx de leiding heeft.
Met een proefpakket van diverse wijnen zijn we huiswaarts gekeerd en natuurlijk hebben we in Bollenbach de wijnen nog eens goed laten in de mond laten draaien, uitgespuwd, gebeten, gezogen en doorgeslikt (ja we doen ons best…). En ja, het was genieten.

Collectors item

Wijn is echt iets om met meerdere mensen van te genieten en daarom heeft GreeN bedacht om door haar geselecteerde wijnen aan te bieden aan Nederlandse liefhebbers, mensen die nieuwsgierig zijn naar wijn uit een onbekend gebied of gewoon van een lekker wijntje houden. Voor elk wat wils dus.

En wat is er nou leuker dan de wijn aan te bieden in een speciaal voor dit doel door GreeN beschilderd kistje. Wij denken zelfs dat dit eerste kistje – het prototype – wel eens een echt collectors item kan worden.

Nieuwsgierig naar wat het wijnhuis Marx allemaal te bieden heeft? Klik dan hier.

En wil je meer weten over het wijngebied aan de Nahe klik dan hier

Bestellen


Wil jij ook zo’n vrolijk GreeN wijnkistje aanschaffen dan hebben we de volgende opties:

Eigen kweek
 • het gefotografeerde kistje – prototype dus slechts een van – voor 50 euro
 • een kistje of meerdere kistjes voor 25 euro per stuk
 • een of meerdere kistjes met drie door ons geselecteerde Nahe-wijnen van het wijnhuis Marx; de kistjes houden dezelfde prijs maar de totaalprijs is afhankelijk van de geselecteerde wijnen.
 • drie wijnen van het wijnhuis Marx, waarbij je de keuze hebt uit:
  – een droge Spätburgunder uit 2019
  De wijn heeft een stijlvolle robijnrode kleur, met een ‘bouquet’ van kersen en bosbessen.
  Gelaagd, voor de fijnproever, aanlokkelijk in de mond met een klein bittertje.
  – een droge Grauer Burgunder uit 2020
  Volgens de keldermeester is dit de meest populaire witte wijn van het huis. Een typische bourgongnesmaak, maar toch elegant, goudgeel glanzend van kleur met een geur van rijpe appels en peer.
  – een Spätburgunder, Blanc de noir uit 2020, prima alternatief voor een rosé.
  Kosten per wijnfles: 8,50 euro. Drie flessen: 25,50 euro.

  GreeN houdt de verzendkosten zo laag mogelijk door in Nederland een goede bezorg-infrastructuur in te richten, waarbij je kan kiezen uit zelf komen ophalen in mijn atelier te Scheveningen of bij iemand die zo dicht mogelijk bij je in de buurt woont.
  Mocht beide niet lukken dan zijn de verzendkosten vanuit Nederland altijd lager dan vanuit Duitsland dus dat regelen we dan ook.

  Klik op CONTACT en stuur een mail met je wensen dan krijg je zo spoedig mogelijk een reactie.

Nog even dit: 10 feiten over de Nahe

In het wijngebied Nahe wordt 75% witte en 25% rode druiven geteeld.

Het wijngebied telt 4239 hectare wijngaarden.

Meer dan 2000 jaar wijngeschiedenis

Echte types : onconventioneel en authentiek

Harde contrasten en zachte harmonieën bepalen het karakter van dit wijnlandschap.

Uniek voor Duitsland: meer dan 180 verschillende bodemformaties

Elementaire krachten en smaakexplosies.

Sensationele microkosmos: flora en fauna in oneindige overvloed

Paradijs voor wijngourmets & eldorado voor ontdekkingsreizigers

Geen insider tip, maar wereldklasse!

(Bron: Weinland Nahe)


Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie