Reizen naar Duitsland kan weer

Beleef, voel, proef en creëer

BELEEF

Jippie, het kan weer🥳… Vanaf vandaag, 30 mei, is Nederland geen hoog risicogebied meer in Duitse ogen en mag je dus ook weer naar het mooie Bollenbach komen ( slechts een half uurtje rijden vanaf de Moezel).
Wel ben je nog steeds verplicht je vóór binnenkomst in Duitsland digitaal aan te melden. Klik hier voor de info. Ook is het belangrijk dat je bij een verblijf van langer dan 48 uur een negatieve testuitslag kunt laten zien. Als je volledig bent ingeënt (minimaal twee weken geleden vanaf aankomst) vervalt de testplicht. Met een negatieve testuitslag of een bewijs van vaccinatie hoef je niet meer in quarantaine en kan je dus meteen bij aankomst volop genieten van de prachtige regio en alles wat Bollenbach te bieden heeft.
En vanaf 10 juni hoef je bij het passeren van de Nederlandse grens vanuit Duitsland geen negatieve corona test meer te overhandigen! Duitsland is voor Nederland geel.

Wij in Bollenbach vinden dit echt geweldig nieuws en staan in de startblokken om jullie, vrienden, familie, cursisten binnenkort weer te mogen ontvangen (uiteraard coronaproof). Wij gaan er voor!

VOEL

Combi-workshop: schilderen en zelf jam maken

Je bent ook meer dan welkom om mee te doen aan een schilderworkshop in juni of juli:

Zondag 20 juni tot en met zaterdag 26 juni
of
Zondag 11 juli tot en met zaterdag 17 juli (eventueel gecombineerd met zelf jam maken).

Bij voldoende belangstelling combineren we de schilderworkshop van juli met het maken van je eigen jam. Je plukt uit de tuin wat je lekker vindt (witte bessen, rode bessen, zwarte bessen, bramen) en leert hoe je van dit seizoensfruit overheerlijke jammetjes kunt maken. De kosten voor deze workshop zullen waarschijnlijk ietsje hoger uitvallen , maar daarover bericht ik later.

Meer informatie over de schilderworkshops en de kosten vindt je hier.
Mochten juni en juli toch niet mogelijk zijn – om wat voor reden dan ook – dan heb ik nog de volgende alternatieve data die je tegelijk met je aanmelding kan doorgeven:

Zondag 1 augustus tot en met zaterdag 7 augustus
of
Zondag 15 augustus tot en met zaterdag 21 augustus

Zondag 12 september tot en met zaterdag 18 september
of
Zondag 25 september tot en met zaterdag 2 oktober.
Keuze genoeg zou ik zo zeggen.

CREEER

Ben je nieuwsgierig wat de Hunsrück zoal te bieden heeft dan kan je ter voorbereiding op je komst een reisgids aanschaffen over de Hunsrück. De gids (inmiddels tweede herziene druk) is geschreven in opdracht van Odyssee Uitgevers door Annemieke Lobbezoo. Het formaat is A6 (zakformaat) en de gids is gedrukt in full color met zowel praktische informatie als achtergronden bij de hoogtepunten van de Hunsrück. Kosten: 12,50 euro exclusief porto.

Voor algemene informatie, aanmelding en/of aanschaf van de reisgids ga je naar de contactpagina.

Ik verheug me op je komst.
Op een mooie en lange genietzomer!
NIEUWSBRIEF

Vier keer per jaar maak ik een Nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen in Bollenbach. Over mijn werk, de Hunsruck, workshops, fondsenwerving en nog veel meer.
Altijd leuk om te lezen,
kort en krachtig is het streven.
Door hieronder je naam en e-mailadres in te vullen en dan op de knop ‘abonneren’ te klikken weet je zeker dat je niets mist.

Geef een reactie