Karl May in de Morschieder Burr

Duitsland Winnetou-boeken en hoorspelen


Wat heeft Karl May vandoen met een wandelgebied in de Hunsrück? Ik wist dat er in de buurt van Bollenbach elke zomer in het openluchttheater van Morschied een opvoering plaatsvindt naar een bewerking van een van de boeken van Karl May. Toch was ik (on)aangenaam verrast toen ik onverwacht de auto geparkeerd bleek te hebben op het Festivalterrein.

Op het eerste gezicht zag ik vooral een hoop oude rotzooi, natte tapijten, op een hoop gegooide stoelen en banken, een paar schuren, veel stapel onbeschermd hout en wat lege stallen. waar ik terecht was gekomen. Altijd nieuwsgierig ging ik op onderzoek uit en toen bleek opeens op het toneel beland te zijn van het openluchttheater.

Al anderhalf jaar ligt het te wachten op publiek en nu maar hopen dat én alles op tijd klaar is voor het zomerfestival van 2021 én dat het door kan gaan .


Nieuwsgierig naar de achtergronden van Karl May in Duitsland? Lees dan de informatie in de bijgesloten PDF.


Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. connysprink schreef:

    Ik heb de film nog gezien in Studio 2000 in Den Haag, vond ze toen geweldig 🤩 leuke herinneringen 👍

Geef een reactie