Kunstwerk van de maand mei

wp-15879898925832628227674684705847.jpg

Juist nu blijkt welke kracht van kunst uitgaat, hoe kunst ontroert en fascineert en hoe kunstwerken ook als vrienden beschouwd worden. De wetenschap dat die kunst er ook in moeilijke tijden is en op een weerzien wacht, dat troost…Kunst is ook creativiteit en levenslust. De maatschappij kan daar niet buiten. Het is haar toekomst en haar kracht’, aldus directeur van de Vereniging Rembrandt, in NRCHandelsblad van 27 april.  Zij zet zich in voor openbare kunstcollecties.

Ik vond dit een mooi citaat om mee te beginnen, want ik ga natuurlijk gewoon door met het maandelijks openbaar maken van een werk uit mijn eigen collectie.

Verlangen

Het schilderij van de maand mei staat voor mij in het teken van ‘verlangen’ . Verlangen naar zorgeloosheid, naar niet afgeleid worden, rust, ruimte. Buiten het raam of kader met de twee spelende honden in het water, is de achtergrond bewust glad en strak gehouden. Geen beweging. Verstilling. Op het behang zit een kaart geplakt. Een kaart die verwijst naar mooie herinneringen. De pioenroos is afgebeeld zonder vaasje.

Zuidelijk Frankrijk

De schetsen voor dit schilderij heb ik gemaakt in het zuiden van Frankrijk. Een aantal jaren hebben we daar in mei en juni een huis gehuurd in Dio-et-Valquieres. Het huis was gedeeltelijk in de rotsen gebouwd en in de verste verte viel er niets te beleven. Alleen rust, rotsen, rode aarde en prachtige blauwe luchten, kruidige geuren en felgele brem.

wp-15879897918567674142164438562458.jpg

Verhalend schilderij

Het uiteindelijke resultaat is een verhalend schilderij geworden, een van de eerste in een reeks die als een rode draad door mijn werk loopt. Ik schilder graag verhalen, ik kan er mijn ziel en zaligheid in kwijt. Met mijn verhalen wil ik de kijker verbazen, nieuwsgierig maken, aan het denken zetten. Dat doe ik. door van de hak op de tak te associeren en als het af is ontstaat er vanzelf een nieuw verhaal.

wp-15879898373328608251693217871036.jpg

Een mooie zondagmiddag

Mijn verhalen hebben meestel wel een bedoeling. Ik wil de kijker in ieder geval ergens op attenderen.
Het verhaal van dit schilderij zou zomaar kunnen staan voor het verlangen van mijzelf naar die zorgeloze tijd in Dio. Ik sta voor het raam en kijk naar mijn twee spetterende en spelende honden. Een mooie, warme zondagmiddag. Het water weerspiegelt de schoonheid van de omgeving, de herinnering.
Binnen is geen beweging. De sfeer is verstild. Of zindert van verlangen naar iets dat uiteindelijk ongrijpbaar is.

PRIJS ‘ Rozen op dressoir

Acryl op doek. 1m – 70cm. Prijs op aanvraag.

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van dit werk laat dit dan weten via een email met je naam, adres en je eventuele abonnementsnummer van Connies Art. Je krijgt dan per omgaande een reactie. Klik voor gegevens op contact.

KORTING MET CONNIES ART ABONNEMENT

Heb je een art-abonnement (of wil je er een afsluiten) dan krijg je
50 euro korting
op de aanschaf van ‘Koe kijkt toe’ .

Meld in je mail of je een abonnement hebt of dat je er een wilt afsluiten.
Wil je meer informatie over Connies Art-abonnement klik dan hier.

Geef een reactie