Een zomers schrijven

Nieuwsbrief juli en augustus 2023

Ook deze zomer is er weer van alles te doen in Bollenbach
  • een mooi aanbod van creatieve workshops waaronder het gloednieuwe URBAN SKETCHING in BOLLENBACH & BEYOND
  • Pelgrimeren met Hildegard von Bingen, een geheel verzorgde wandeltocht in 5 etappes
  • een autoroute langs middeleeuwse kastelen in de Hunsruck en aan de Moezel
  • natuurlijk kan je ‘ tussen de bedrijven door’ heerlijk genieten van de grote tuin, een spelletje jeu de boules of viking schaak spelen op onze eigen baan of een glas rosé of koel bier drinken op een van de vele terrassen die de tuin rijk is.
  • En dan is er tot slot nog goed nieuws over de Hildegard Happening die we volgend jaar hopen te organiseren

Beste Lezer,

Het is weer komkommertijd en dus de hoogste tijd voor het laatste nieuws vanuit een heerlijk zomerse Hunsruck. Voor velen van jullie is het vakantie en dan heb je waarschijnlijk wel wat anders aan je hoofd. Daarom zal ik het deze keer luchtig houden.

Het komkommernieuws komt kort samengevat hier op neer:
heb je de komende maanden nog wat ledige tijd over of wil je die maken en wil je eens wat anders dan anders, lees dan vooral verder want ik heb een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet waarbij je het vakantiegevoel goed kan vasthouden. Wie weet mag ik je verwelkomen in mijn Arthouse.

Warme groet, Conny

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Creatieven workshops:
aan jou de keuze

De komende zomermaanden kan je je nog aanmelden voor de volgende workshops:

Klik op een van de buttons als je meer wilt weten

De workshop urban sketching ( van 30 juli tot 5 augustus en van 22 tot 28 oktober) is nieuw. Het geweldige manier om te onthaasten en tegelijkertijd te genieten van mooie plekken in de Hunsruck. We nemen je mee naar Herrstein, een prachtig vakwerkstadje vlakbij Bollenbach. De eveneens vlakbij geleden gigantische middeleeuwse ruïne Schmidtburg en naar de Moezel. De kosten zijn 700 euro voor een week. All in, exclusief materiaal.Klik op de button om meer te lezen als je nieuwsgierig geworden bent.

Voor de workshop botanisch tekenen en schilderen is geen vaste datum. Je kan je met minimaal drie personen aanmelden voor een midweek van jouw keuze. In overleg bekijken we dan wat mogelijk is.

De laatste schilderweek van dit jaar geef ik van 1 tot 7 oktober. Er is nog plek!

Voor alle workshops geldt: plezier staat voorop, vrijheid blijheid en je gaat altijd naar huis met het een afgerond kunstwerk en het voldane gevoel iets geleerd te hebben. Zowel beginners als gevorderden geven mij die feedback.

Pelgrimeren met Hildegard von Bingen

Klik op de buttons als je meer wilt weten

Pelgrims

In de vorige nieuwsbrief heb ik een oproep gedaan om te komen proefwandelen in het spoor van Hildegard von Bingen. Daar hebben twee wandelaars gehoor aan gegeven. Over hun ervaringen heb ik op mijn website een blog gepubliceerd. En dit heeft andere wandelaars er al toe aangezet om ook op pelgrimstocht te gaan. Hoe leuk is dat! Klik hier als je het interview met Ypy en Harmke wilt lezen die afgelopen mei de 70ste verjaardag van Ypy met een pelgrimstocht vanuit Bollenbach kwamen vieren.

Dus: hou je wandelen, ben je geïnteresseerd in cultuur, natuur en of geschiedenis , wil je volledig verzorgd vijf afwisselende etappes vanuit Bollenbach lopen en kan je een week vrijmaken, meld je dan aan. In overleg kijken we dan of de week van jouw voorkeur mogelijk is. Kom je met de trein naar Kirn dan kan je gebruik maken van mijn een gratis ophaal-en wegbrengservice ! En je hond is ook welkom. Gratis.

Autotocht langs de hoogtepunten
van de Von Sponheims

Heb je zin om wat meer te zien van de Hunsruck, meld je dan aan voor een originele reis langs middeleeuwse kastelen die ooit behoorden tot een van de machtigste families van de Hunsruck: de Von Sponheims. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Langs de Moezel, maar ook langs de Nahe, met zijn kleine maar fijne wijngebied, het zuiden van de Hunsruck tegen het Saarland aan en je rijdt door prachtige landschappen.

Klik op een van de buttons als je meer wilt weten

Ook deze route is uitgebreid getest. Je kan elke dag vanuit Bollenbach en deel van de route rijden of bijvoorbeeld een tent meenemen. Hou je niet van kamperen dan heb ik altijd wel tips achter de hand waar je eventueel kan logeren.
Trek voor de hele autotocht minimaal 10 dagen uit, of 2 weken als je een dag rust wilt inlassen.
Neem contact met mij op om te kijken wat mogelijk is. De route kan je het hele jaar door boeken. De mooiste maanden om dit te doen zijn echter van april tot oktober.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen meld je dan aan als abonnee op mijn website. Je bent dan verzekerd van up to date berichten.

Tot slot wens ik je een zalige zomer en hoop ik je natuurlijk te mogen ontmoeten in Bollenbach.

de HILDEGARD HAPPENING

Lotte Pen organiseert meditatieve muziekwandelingen met eigen composities gebaseerd op o.a. het werk van Hildegard von Bingen

Zoals je in de vorige nieuwsbrief al hebt kunnen lezen hopen we volgend jaar (na)-zomer een happening te organiseren in de Hunsruck rondom het leven en werk van Hildegard von Bingen.
Muziek speelde een belangrijke rol in het leven van deze misschien wel meest veelzijdige ‘non’ uit de geschiedenis. Het is dan ook logisch dat wij daar veel aandacht aan willen geven.

Inmiddels zijn we zo ver dat we de saxofoniste en hartstochtelijk liefhebber van de muziek van Hildegard, Lotte Pen bijna over de streep hebben. Het zou fantastisch zijn als ze kan komen en haar muziek op verschillende locaties ten gehore kan brengen.

Maar ook zij kan niet van de lucht leven.
We zoeken dan ook nog steeds sponsoren die een concert van Lotte Pen in de Heimat van Hildegard mee mogelijk willen maken.
Wij nemen de logies voor haar en haar band voor onze rekening. Maar de huur van locaties als bijvoorbeeld de kerk in Bollenbach en de kerk van haar geboorteplaats Niederhosenbach (gelegen om de hoek van Bollenbach) moet ook betaald worden. Een optreden op de Disibodenberg, de plek waar het klooster heeft gestaan waar Hildegard de eerste 40 jaar van haar leven verbleef, is ook niet voor niets. En vergeet de publiciteit niet rondom de Hildegard Happening. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Duits.

Dus: voel jij je aangesproken en wil je de Hildegard Happening ook financieel mee mogelijk maken neem dan contact met ons op. Het zou echt fantastisch zijn als Lotte Pen komt. Want als er een schaap over de dam is…..

Geef een reactie