Een podcast over de Hunsruck

on

Binnenkort starten we met onze eigen Podcast

Podcast de divulgación científica


Wat is een podcast hoor ik sommigen van jullie al denken. In plaats van tekst krijg je geluid in een bestandje. het leuke van zo’n geluidsbestand is dat je het overal kunt beluisteren, niet alleen thuis, maar ook tijdens je wandeling, het autorijden, in de trein, waar je maar wilt. Er bestaan inmiddels vele duizenden podcasts in het Nederlands over sport, gezondheid, literatuur, film, muziek, technologie, tuinen, je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een podcast naar jouw smaak.
Maar….er is nog geen podcast over de Hunsruck.


Super enthousiast

We zijn nog absoluut geen experts in het maken van podcasts maar wel super enthousiast over deze regio en willen onze verhalen heel graag met jullie delen. Dat doen we al via de website, op facebook, in een blog, op instagram, maar veel mensen lezen niet meer. En naar een verhaal op een podcast kan luisteren.

Nou kunnen we natuurlijk wachten met ‘de lucht in gaan’ totdat alles perfect in orde is, met de juiste apparatuur, de juiste jingles, etc of gewoon maar springen en kijken wat jullie ervan vinden. We hebben voor de laatste optie gekozen. Met als voordeel dat we van jullie feedback kunnen leren en zo de podcast gaandeweg steeds beter maken.
Wat mogen jullie van ons verwachten

We beginnen met 10 redenen waarom wij denken dat het leuk is om naar een podcast over de Hunsrück te luisteren. Vervolgens willen we per aflevering een punt uit onze top 10 centraal stellen en verder uitdiepen. Ook gaan we op zoek naar iemand die aanvullend zijn of haar enthousiasme over de Hunsrück wil delen en elke aflevering heeft een verrassing, een leckerli om het op z’n Hunsruckisch te zeggen. 


Hoe kan je een podcast beluisteren

Je vindt een podcast op verschillende manieren. Heb je een iPhone? Dan staat er al een app op je telefoon waarmee je alle podcasts tot je beschikking hebt. Kun je de app niet vinden? Dan kun je hem downloaden in de AppStore onder de naam ‘Podcast’. Op android toestellen kan je de apps wel downloaden. Veel gebruikte apps om een podcast te vinden en te beluisteren zijn Stitcher en Google Podcasts. Luister je liever via de computer? Er zijn ook websites waarop je de geluidsbestanden kunt vinden, zoals Podcastluisteren.nl

Thomann Podcast: Backstage Pass | t.blog

Natuurlijk hopen we je als luisteraar te mogen begroeten, maar als je nu al vragen hebt stuur dan een mail te sturen naar alob.46@gmail.com . Je krijgt altijd antwoord.
Op de website www.conniesarthome.com vind je binnenkort meer informatie over het hoe en wat en wanneer. Hou die dus in de gaten.

Geef een reactie