Een gijzeldrama aan de Moezel

Een tipje van de sluier

Het is zover. Dankzij de gulle gevers van een ‘Kopje koffie voor Conny’ is het eerste schilderij voor GreeN’s project ‘Een gijzeldrama aan de Moezel‘ af.

We zijn nu zover dat we je kennis willen laten maken met de inhoud van het eerste deel van wat een thema-reeks moet moeten onder de kop: Weg van de Hunsruck.

Een primeur

Hieronder vind je de achterflap-tekst van ‘Een gijzeldrama aan de Moezel’.

We zijn oprecht benieuwd wat jullie er van vinden.
Word je ergens door getriggerd?
Wil je meer zien, lezen?

Laat van je horen.
Dat kan via een mail of door onderaan deze pagina een reactie te geven. De tweede optie leidt dan misschien nog tot een constructieve discussie met andere lezers. Onze dank is nu al groot.

De wereld op z’n kop

Stel je eens voor dat prinses en troonopvolgster Amalia van Oranje de Amerikaanse president maandenlang in gijzeling houdt. De hele wereld zou op z’n kop staan over zoveel stoutmoedigheid. Wat bezielt dat mens? Waarom doet ze het? Wat zijn haar eisen? Wie zit er achter deze daad?

Nieuwsgierig geworden?
In de Hunsrück heeft zich aan het eind van de middeleeuwen daadwerkelijk zo’n drama afgespeeld. De adellijke familie Von Sponheim werd in de eerste helft van de 14de eeuw geregeld militair uitgedaagd door de machtsbeluste aartsbisschop en keurvorst van Trier, verwant aan koningen en keizers van het Heilige Roomse Rijk.

De gravin wint het van de aartsbisschop
Het is Loretta von Sponheim, een jonge slimme en politiek begaafde gravin, die het uiteindelijk wint van de beruchte en beroemde aartsbisschop. Een vrouw! Daarin had Balduin von Luxemburg zich enorm vergist. Van de 55 oorlogen die hij bij leven uitvocht verloor hij er slechts vijf, waarvan dus eentje van Loretta von Sponheim.


Themareeks over de Hunsrück

Wie was deze stoutmoedige vrouw? Wat dreef haar? Waarom was haar daad zo spectaculair? Hoe liep het af?
Al deze vragen en nog veel meer worden beantwoord in ‘Een gijzeldrama aan de Moezel’, het eerste deel van een reeks thema-uitgaven over de Hunsrück, een regio in de deelstaat Rijnland Palts die nog niet algemeen bekend bij Nederlanders.

Tijdreis
De makers van het boek nemen je mee op reis door het verleden en heden en laten je kennismaken met de rijkdom van deze regio.
Dat doen ze in woord en beeld.
Het verhaal, geschreven door Annemieke Lobbezoo (historicus) wordt aangevuld met geschilderde, getekende en gefotografeerde beelden van Conny Sprinkhuizen (beeldend kunstenaar).

Alles in een
Een gijzeldrama aan de Moezel is zowel een geschiedenisverhaal waarbij feiten en fictie door elkaar lopen als een reisboek, kunstboek en een stripverhaal in een.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie