Kom je buiten tekenen?

Bij urban sketching is alles goed

Lekker buiten tekenen in de Hunsruck

Het komend seizoen geeft Conny Sprinkhuizen (professioneel beeldend kunstenaar) zowel in Duitsland (de Hunsruck) als in Zeeland een-of meerdaagse workshops ‘Urban Sketching’.

Actuele data
  • 11 mei in Zeeland
  • 15 juni in Zeeland
  • andere data altijd mogelijk in overleg

‘We gaan in kleine groepjes naar een mooie locatie om daar gezellig te tekenen. Alles is goed. Teken wat je raakt, wat je oog trekt, het hoeft niet perfect, het is jouw unieke herinnering. Hou je niet van baksteen, dan teken je toch ‘gewoon’ een kikker of een bloem die op je pad komt. ‘

Eerst even de basisbeginselen oefenen

Eendaagse workshops

Heerlijk genieten op een zelf gekozen plekje

In Zeeland is het mogelijk om in de maanden april, mei, juni en september op een nader te bepalen dag mee te doen met een eendaagse workshop urban sketching.
Een goed idee als je eens kennis wilt maken met deze ’tak van sport’. Urban sketching is voor alle leeftijden en leuk om te doen als familie-uitje of samen met je vrienden of vriendinnenclub.
De workshops vinden plaats in de Bevelanden en op Walcheren.
De locatie kan van alles zijn: een haven, een winkelstraat, terras, strand(-tent), bij jou op de camping of aan het Veerse Meer.

Veere en het Veerse Meer
wat zijn de kosten

Start: 10.00 uur, op een nader te bepalen locatie, met een introductie urban sketching, Daarna ga je meteen – onder begeleiding – aan de slag; voor koffie of thee wordt gezorgd. De ochtend eindigt om 12.30 uur.
De kosten zijn 50 euro per persoon bij gebruik van het aanwezige tekenmateriaal. Heb je een eigen tekenset dan zijn de kosten 35 euro.

Wil je twee dagdelen boeken (van 10.00 tot 15.30 uur), dan kan dat natuurlijk ook. De kosten zijn dan 85 euro (exclusief lunch) en 70 euro indien je beschikt over een eigen tekenset.

Urbansketching-materialen setje

Wat heb je nodig voor een geslaagde workshop? Tekenpapier (bij voorkeur 300 grams), een zwarte watervaste fineliner, doosje waterverf met penseel, een HB potlood plus gum/puntenslijper. Met dit pakket heb je alles om van je buiten-teken-dagen een succes te maken. Heb je geen eigen materiaal dan kan je gebruik maken van het aanwezige tekenmateriaal. Wil je advies over de aan te schaffen materialen neem dan even contact op via de mail. Klik hier.

Schetsen in Bollenbach bij een van de grootste rotskloosters boven de Alpen

Geef een reactie