Een nieuw jaar met nieuwe kansen

on

Einen guten Rutsch ins neue Jahr

Of op z’n Hollands: een gelukkig nieuw jaar gewenst! Laten we er met z’n allen de moed in houden, zonder te ontkennen dat er helaas ook veel is om ons zorgen over maken. Maar zoals Loesje zo treffend zegt: zelfs in de puinhoop is hoop te vinden.

Zowel in Bollenbach als in Zeeland doe ik wat ik altijd doe: schilderen, tekenen, tuinieren, wandelen en delen in mijn enthousiasme .
Laat ik je in dit eerste blog van januari 2024 nog eens meenemen in mijn plannen voor het komend jaar.

Klassiekers en nieuw aanbod

De leukste schildercursussen van Duitsland

Uiteraard ben je weer welkom in Bollenbach om deel te nemen aan een van de populaire schildercursussen, die ik in de maanden juni, augustus en september/oktober organiseer:

Van zondag 23 – zaterdag 29 juni
Van zondag 11 – zaterdag 17 augustus
Van zondag 29 september – zaterdag 5 oktober

Voor meer info over de cursussen en de kosten klik je hier. Voor aanmelden en vragen klik hier.

Urban sketching in Zeeland en de Hunsruck
Veere, gefotografeerd met en drone. Prachtig stadje om te schetsen, gelegen aan aan het gelijknamige meer

In Zeeland is het mogelijk om vanaf april vijf maanden lang elke eerste zaterdag van de maand (met uitzondering van augustus) mee te doen met een workshop urban sketching.
Urban sketching is voor alle leeftijden en leuk om te doen als familie-uitje of samen met je vrienden of vriendinnenclub.
Ik geef workshops in Kamperland en de Bevelanden.
De locatie kan van alles zijn: een haven, een winkelstraat, terras, strand(-tent) of bijvoorbeeld bij jou op de camping.

Start: 10.00 uur, op een nader te bepalen locatie, met een introductie urban sketching, koffie of thee;
van 11.00 uur – 12.30 uur ga je onder begeleiding aan de slag; van 12.30 uur – 13.00 uur hebben we een nazit, die wat mij betreft net zo lang mag duren als jij wilt.

De kosten zijn 30 euro per dagdeel (exclusief materiaal en krukje).
Heb je geen eigen materiaal dan kan je tegen kostprijs voor 65 euro bij mij een basisset aanschaffen (een schetsboek, tekenstiften, aquarelverf, potlood plus nog wat klein materiaal).
Wil je meer info en/of je aanmelden voor een van de workshops klik dan hier.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in de Hunsruck? Klik hier

Schetsen op locatie de Hunbsruck: het kasteel van Kastellaun

Opladen in Bollenbach

Verwen jezelf, je vrienden of vriendinnen, familieleden eens met een heerlijk weekje in Bollenbach, waarbij je de mogelijkheid hebt om deel te nemen aan workshops van een dag of dagdeel:

beeldhouwen met hout

schilderen

urban sketching

en / of een (stilte-)wandeling

In overleg kijken we naar een geschikte week. De kosten zijn afhankelijk van het aantal personen en de workshops waar je deel aan wilt nemen. De basisprijs is 700 euro per persoon voor 6 nachten, vol pension. Een of tweepersoonskamer, met eigen douche en toilet. Heb je een hond, dan is deze (na overleg) welkom. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.  Klik hier als je belangstelling hebt.

Op deze site vind je meer informatie over de overnachtingsmogelijkheden . Klik hier.

Drie nonnen aan de Rijn en de Nahe

Zoals jullie weten is de glossy over Hildegard von Bingen, Jutta von Sponheim, haar leermeesteres en Richardis von Stade, haar secretaris en minnares, klaar om gedrukt te worden.
Het verhaal brengt de 12de eeuwse Hunsruck tot leven, niet alleen in woorden, maar ook in originele geschilderde en gefotografeerde beelden.

‘Drie nonnen aan de Rijn en de Nahe’ is het eerste deel van een tweeluik over de middeleeuwen in de Hunsruck. Het tweede deel gaat over Loretta von Sponheim, een jonge gravin en weduwe uit de 14de eeuw, die een van de machtigste mannen van haar tijd, de aartsbisschop van Trier en keurvorst van het Heilige Rooms Rijk, in gijzeling nam om de erfenis van haar echtgenoot te beschermen voor haar zonen.

Wij willen dolgraag beide verhalen in een boek laten drukken en (laten) vertalen in het Duits.
Daar is helaas veel geld voor nodig.
Daarom hebben we van het verhaal over Hildegard von Bingen een glossy gemaakt, een kleurrijk magazine van 80 pagina’s dat in alle opzichten het idee van een boek weerspiegeld, maar waarvan het drukproces goedkoper is.

Ben je geïnteresseerd in leven en werk van Hildegard von Bingen, deze veelzijdige non die zoveel meer was dan een religieuze vrouw in een klooster, teken dan in op je eigen exemplaar van
‘Drie nonnen aan de Nahe’ . Hoe meer mensen een eigen exemplaar willen, hoe goedkoper de uiteindelijke verkoopprijs wordt en hoe meer geld wij opzij kunnen leggen om het boek over twee interessante vrouwenlevens in de middeleeuwse Hunsruck te laten drukken.

HELP ONS AAN EEN VOLLE SPAARPOT

De teller staat nog steeds op 60 euro per exemplaar, waarvan 10 euro naar ons spaarpotje gaat om het tweeluik te laten drukken. Dus kom op lieve mensen: teken in op je eigen glossy en help ons aan een volle spaarpot om . Klik hier om je in te schrijven.

Wandelen met Hildegard


Ben je nieuwsgierig naar het land van Hildegard von Bingen? Dan heb ik goed nieuws. Hildegard is in de Hunsruck geboren, op nog geen 10 kilometer van Bollenbach. De regio is inmiddels best trots op haar beroemde middeleeuwse inwoner en doet er alles aan om het voor de geïnteresseerde toerist aantrekkelijk te maken Hildegard in haar eigen regio te leren kennen.

Kom Pelgrimeren

Zo is er een prachtige pelgrimsroute uitgezet in het spoor van Hildegard von Bingen. De tocht is ruim 135 km lang en voert je langs hoogtepunten uit haar leven. Klik hier voor meer info.
Vanuit Bollenbach kan je vijf aaneengesloten etappes van de route lopen. Geheel verzorgd, met elke dag een haal en brengservice naar het startpunt van je etappe en het eindpunt. De route is vorig jaar door verschillende groepjes wandelaars getest en kreeg een uitstekende beoordeling. Wil je meer lezen over de ervaringen van de eerste pelgrims klik dan hier.

Inschrijven op vijf etappes

De best tijd om in de Hunsruck te pelgrimeren is eind april, mei, juni, september en oktober. Goed weer garantie kan ik je niet geven, wel een fantastisch plan B mocht het toch onverwacht slecht wandelweer blijken te zijn en je hebt je al ingeschreven voor de pelgrimstocht. Dus aarzel niet en meld je hier aan als pelgrim!

Laat in je mail in ieder geval weten waneer je wilt komen, met hoeveel personen , of je een hond meeneemt (waar ik trouwens niets extra’s voor reken) en of je met de auto of trein komt. Een gratis shuttleservice van en naar het station Kirn staat tot je beschikking.
Uiteraard krijg je per omgaande een reactie en alle verdere informatie die je nodig hebt voor je pelgrimsavontuur.

Nog een exemplaar kalender 2024

Tot slot wil ik je attenderen op de mogelijkheid om deze maand nog een kalender te bestellen die geheel in het teken staat van Hildegard von Bingen en de Hunsruck.
Er zijn er nog een paar dus beslis snel!
Voor 17, 50 (ex verzendkosten) heb je elke maand een prachtige prent aan de muur. Klik hier als je een kalender wilt bestellen.


Geef een reactie