Boek Hildegard von Bingen

Ons verhaal over Hildegard von Bingen, Jutta von Sponheim, haar leermeesteres en Richardis von Stade, haar secretaris en minnares, is af.
Het brengt de 12de eeuwse Hunsruck tot leven, niet alleen in woorden, maar ook in originele geschilderde en gefotografeerde beelden.

‘Drie nonnen aan de Rijn en de Nahe’ is het eerste deel van een tweeluik over de middeleeuwen in de Hunsruck. Het tweede deel gaat over Loretta von Sponheim, een jonge gravin en weduwe uit de 14de eeuw, die een van de machtigste mannen van haar tijd, aartsbisschop van Trier en keurvorst van het Heilige Rooms Rijk, in gijzeling nam om de erfenis van haar echtgenoot te beschermen voor haar zonen.

Wij willen dolgraag beide verhalen in een boek laten drukken en (laten) vertalen in het Duits.
Daar is helaas veel geld voor nodig.
Daarom hebben we van het eerste verhaal over Hildegard von Bingen een glossy gemaakt, een kleurrijk magazine van 80 pagina’s dat in alle opzichten het idee van een boek weerspiegeld, maar waarvan het drukproces goedkoper is.

Ben je geïnteresseerd in leven en werk van Hildegard von Bingen, deze veelzijdige non die zoveel meer was dan een religieuze vrouw in een klooster, schaf dan je eigen exemplaar aan. Hoe meer mensen een eigen exemplaar willen hoe meer geld wij opzij kunnen leggen om het boek over twee interessante vrouwenlevens in de middeleeuwse Hunsruck te laten drukken.

De kosten zijn 40 euro per exemplaar, waarvan 5 euro naar ons spaarpotje gaat om het tweeluik te laten drukken.

Intekenen op glossy Hildegard

Doe je mee? Dat zou fantastisch zijn. Met een eerdere actie hebben we al een kleine 800 euro opgehaald, waardoor we nu deze belangrijke stap kunnen zetten.
Stuur een mail met je adresgegevens en het aantal exemplaren dat je wilt aanschaffen. En heb je nog vragen, schroom niet ze te stellen. Je krijgt per omgaande een reactie.

Pelgrimeren in het spoor van Hildegard von Bingen

Nog niet overtuigd of je Hildegard von Bingen wel interessant genoeg vindt om 80 pagina’s over haar leven en werk te sponsoren kom dan eens wandelen in de Hunsruck. Vanuit Bollenbach organiseren wij geheel verzorgd vijf etappes van de Hildegard von Bingen Pelgrimsroute. En als een echte pelgrim krijg je ook een uniek pelgrimspaspoort cadeau dat je na elke voltooide etappe in Bollenbach kan laten afstempelen. Hoe leuk is dat!
Voor meer informatie klik hier.


Geef een reactie