Een dagtrip langs kastelen in de Hunsruck

GreeN laat je de Hunsruck zien

KASTEEL Baldenau en kasteel Balduinseck

Een dagtrip doe je in je eigen tempo, vanuit Bollenbach, voorzien van alle benodigde informatie, een heerlijke kleine lunch en tips om van je dag een onvergetelijk uitje te maken.

Kosten: 130 euro

Wat is inbegrepen:

Ontbijt plus een overnachting voor 2 personen in Connies Arthouse
Een up to date routebeschrijving met uitgebreide achtergrondinformatie
Een kleine lunch
Tips voor lunch en diner
Telefonische ondersteuning (indien nodig) van het GreeNteam.

Niet inbegrepen:
Kosten voor lunch en diner in restaurant of cafe; 
eigen vervoer

De Dagtrip
Balduin met rood kapje

Je kent vast wel een kasteel langs de Rijn of de Moezel, zo’n sprookjesachtig bouwwerk met schitterend uitzicht over de rivier. Maar weet je dat er ook in de Hunsrück heel veel – voormalige – kastelen te vinden zijn? En hoewel de meeste van hen door oorlogen of verwaarlozing tot ruïnes vervallen zijn, is de ligging vaak al spectaculair genoeg voor een bezoek. 

Balduin von Luxemburg

In de 14de eeuw veroverde, bouwde of verkreeg de toen wereldberoemde aartsbisschop Balduin (of Boudewijn) von Luxemburg, familie van twee in zijn tijd heersende keizers (Hendrik VII en Karel IV), veel burchten en kastelen met bijbehorende landerijen en horigen. Hij voegde die toe aan het toch al rijk bedeelde bisdom Trier. 

Als keurvorst van het bisdom voerde in zijn leven niet minder dan 52 oorlogen met als doel het verkrijgen van nog meer grond plus bijbehorende kastelen. Om zo’n burcht in bezit te krijgen bouwde hij in de nabije omgeving vaak een zogenaamde aanvalsburcht zodat hij in staat was tot langdurige belegeringen of een verdedigingsbolwerk ( een Trutzburg).

Twee burchten

Deze trip brengt je bij twee van zijn burchten, die hij – ijdel als hij was – zijn eigen naam mee gaf:
Burg Baldenau
en 
Burg Balduinseck
Vanaf Bollenbach is het een klein half uur rijden naar Burg Baldenau en vandaar weer een half uur naar Balduinseck. Bij beide kastelen zijn mooie wandelroutes uitgezet. Wil je die lopen dan kan je twee dagen uittrekken voor het bezoek aan deze kastelen.

Waterburcht Baldenau
De hoogteburcht Balduinseck
Deze dagtrip aanschaffen?

Dat kan door een cadeaubon in te wisselen en/of
een mail te sturen met daarin je wensen (aantal personen, datum en aantal nachten) dan krijg je per omgaande de informatie die je nodig hebt om deze interessante trip te maken. 

Om alvast in de stemming te komen kan je hieronder een filmpje bekijken van de enige waterburcht in de Hunsruck: Burg Baldenau bij Morbach.

Testen autoroute

We hebben vanuit Bollenbach ook een autoroute uitgezet langs de diverse hoogtepunten van de aartsbisschoppelijke macht. Heb je zin om deze route voor ons te testen ( inclusief de dagtrip ) stuur dan een apart mailtje waarin je meldt wanneer je wilt komen, met hoeveel mede-reizigers en hoe lang je blijft. Je krijgt dan per omgaande alle benodigde informatie plus kosten.

PS
De beste tijd is van mei tot begin oktober.
Hou er rekening mee dat je de route niet in een dag kan rijden. Ons advies is dan ook: trek er een week voor uit (inclusief aankomst -en vertrekdag).

Meer informatie over het testen van een autoroute vind je in de nieuwsbrief van januari 2023.

GreeN laat je de Hunsruck zien

Geef een reactie