Dagtrip kastelen aartsbisschop Balduin von Luxemburg

GreeN laat je de Hunsrück zien

‘Dagtrips GreeN’ doe je in je eigen tempo, voorzien van alle benodigde informatie en tips om van je dag een onvergetelijk uitje te maken, een heerlijke kleine lunch en indien nodig onderweg ondersteund door het GreeNteam.


‘GreeN’ laat je de Hunsrück zien.

GreeNteam

Kosten: 130 euro

Wat is inbegrepen:

Ontbijt plus overnachting voor 2 personen in Connies Arthome,
up to date routebeschrijving met uitgebreide achtergrondinformatie, een kleine lunch, tips voor lunch en diner en een omgevingsscan.
Telefonische ondersteuning (indien nodig) van het GreeNteam.

Niet inbegrepen:
Lunch en diner in restaurant of cafe;
vervoer

Balduin met rood kapje

De Dagtrip

Je kent vast wel een kasteel langs de Rijn of de Moezel, zo’n sprookjesachtig bouwwerk met schitterend uitzicht over de rivier. Maar weet je dat er ook in de Hunsrück heel veel – voormalige – kastelen te vinden zijn? En hoewel de meeste van hen door oorlogen of verwaarlozing tot ruïnes vervallen zijn, is de ligging vaak al spectaculair genoeg voor een bezoek.

Balduin von Luxemburg
In de 14de eeuw veroverde, bouwde of verkreeg de toen wereldberoemde aartsbisschop Balduin (of Boudewijn) von Luxemburg, familie van twee in zijn tijd heersende keizers (Hendrik VII en Karel IV), veel burchten en kastelen met bijbehorende landerijen en horigen. Hij voegde die toe aan het toch al rijk bedeelde bisdom Trier.

Hij voerde in zijn leven niet minder dan 52 oorlogen met als doel het verkrijgen van nog meer grond plus bijbehorend kasteel. Om zo’n burcht in bezit te krijgen bouwde hij in de nabije omgeving een zogenaamde aanvalsburcht zodat hij in staat was tot langdurige belegeringen of een verdedigingsbolwerk ( een Trutzburg).

Deze trip brengt je bij twee van zijn burchten, die hij – ijdel als hij was – zijn eigen naam mee gaf:
Burg Baldenau
en
Burg Balduinseck
Vanaf Bollenbach is het een klein half uur rijden naar Burg Baldenau en vandaar weer een half uur naar Balduinseck.

Waterburcht Baldenau
De hoogteburcht Balduinseck

Deze dagtrip aanschaffen?
Dat kan door een cadeaubon in te wisselen en/of
een mail te sturen met daarin je wensen (aantal personen, datum) dan krijg je per omgaande de informatie die je nodig hebt om deze geweldige trip te maken.

GreeN laat je de Hunsrück zienGeef een reactie