Kunstwerk van de maand MAART

KOE KIJKT TOE

Combinatie foto en zeefdruk

Elke maand zet ik een kunstwerk uit mijn collectie in de schijnwerpers.
Deze maand, MAART, is dat ‘ Koe kijkt toe’.
Dit werk is een combinatie van fotografie en zeefdruk.

Een Dalmatiër

In mijn koeien-periode’ ging ik altijd op werkvakantie naar gebieden waar koeien leefden die ik nog niet kende.
De ‘koe die toekijkt’ is een Normandie.
De naam zegt het al: hij graast in Normandië aan de Franse kust.
Verkijk je niet op de vlekken. Een Hollandse koe is echt anders gevlekt.
Je zou de Normandie de Dalmatiër onder de koeien kunnen noemen.


Foto’s en schetsen

Al rijdend door het landschap zie ik opeens een weiland vol van deze prachtige koeien. Hup auto aan de kant, foto’s maken en me neervleien om te schetsen. Uit de kudde maakt zich een koe zich los. Het blijkt een jonkie te zijn. Deze zijn nog nieuwsgierig en ze komt me dan ook voorzichtig begroeten. Het voelt goed en ze blijft rustig staan toekijken wat ik allemaal aan het doen ben.

Nieuwsgierig

Ik vind dit zo’n uniek moment dat ik dat ook graag zo wil houden. Daarom maak ik maar een kleine oplage. Klein maar fijn. Het jonkie kijkt nieuwsgierig om de hoek en wat verderop in het licht glooiende landschap staat nog een prachtexemplaar van de Normandie.

De beste croissants

Leuk om te weten is dat de melk van de Normandie gebruikt wordt om de beste croissants van Frankrijk te maken. Doordat de koe graast op een ziltige bodem heeft haar melk en dus ook de boter die daarvan gemaakt wordt, een andere smaak. En dankzij deze ziltige boter zijn de Normandie-croissants de allerlekkerste van heel Frankrijk, volgens de Normandiers dan natuurlijk.

PRIJS ‘ KOE KIJKT TOE ‘
(Bewerkte foto, 44-50)
350 euro

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van dit werk laat dit dan weten via een email met je naam, adres en je eventuele abonnementsnummer van Connies Art. Je krijgt dan per omgaande een reactie. Klik voor gegevens op contact.

KORTING MET CONNIES ART ABONNEMENT

Heb je een art-abonnement (of wil je er een afsluiten) dan krijg je
50 euro korting
op de aanschaf van ‘Koe kijkt toe’ .

Meld in je mail of je een abonnement hebt of dat je er een wilt afsluiten.
Wil je meer informatie over Connies Art-abonnement klik dan hier.

Geef een reactie