Wie is GreeN/Conny Sprinkhuizen

Wonen en werken in Duitsland, Scheveningen en Zeeland

Als kunstenaar ben ik opgeleid aan de koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag. Mijn roots liggen in Scheveningen. Ik woon en werk echter het grootste deel van het jaar in Duitsland waar ik mijn atelier heb, Connies Arthome en mijn Bed & Breakfast, Connies Arthouse. Ook Zeeland heeft mijn hart gestolen: zon, zee, ruimte.

GreeNTeam, Haas en GreeN

Als GreeN werk ik samen met andere kunstenaars en schrijvers en ben ik zowel producent als uitvoerend kunstenaar van uiteenlopende projecten.
GreeN is een label waar ik merken aan hang als : GreeNart, GreeNbooks, GreeNtrips, GreeNews, GreeNgarden en GreeNworkshops.

GreeN heeft een eigen logo dat ook een driedimensionale verschijning heeft. Haas en GreeN twee kanten van dezelfde kunstenaar. Een soort Januskop dus.

Ik zal het maar verklappen:
GreeN is eigenlijk een andere manier om mijn werk onder de aandacht te brengen. En niet alleen mijn kunst, maar alles wat daar bij hoort, mijn tuin, huis, cursussen, mijn levenswerk: Bollenbach.

De wereld bewonen is: van de aarde willen leren, ervoor zorgen en vooral ook beseffen hoe ontzagwekkend en hoe mooi zij is.

GreeNprojects

GreeN heeft begin dit jaar besloten ‘Weg van de Hunsrück (WOW) in productie te nemen.

Weg van de Hunsruck bestaat uit meerdere projecten:

Onder de noemer ‘ de helse en heilige Middeleeuwen‘ ben ik begonnen met het project ‘Een gijzeling aan de Moezel‘, dat zich afspeelt in 14de eeuwse Hunsrück. De hoofdrolspelers in dit drama zijn. de aartsbisschop van Trier en keurvorst van het Heilige Roomse Rijk, Balduin von Luxemburg en gravin Loretta von Sponheim.
Op deze website en op Instagram hou ik je op de hoogte van de vorderingen.

Het tweede project dat zich in de 12de eeuw gaat over de levens van Hildegard von Bingen, Jutta von Sponheim en Ricardis von Sponheim, drie nonnen aan de Nahe en de Rijn


GreeN is ook

Slow traveling

Anderen laten delen in het enthousiasme voor de prachtige Hunsrück door trips te organiseren met een unieke invalshoek zoals ‘het ontdekken van enkele kastelen die door aartsbisschop Balduin von Luxemburg zijn gebouwd’ of
‘genieten van het schitterende Nahedal, een klein maar fijn wijngebied’,
‘een tocht langs filmlocaties van de Heimattrilogie waarmee Edgar Reitz de Hunsrück op de kaart zette’
en nog veel meer. Want je raakt nooit uitgekeken in dit gebied.

Inspireren met tuinieren

Anderen meenemen in het avontuur van milieubewust en zoveel mogelijk zelfvoorzienend wonen en tuinieren in Bollenbach. Onze moestuin en twee kassen leveren al behoorlijk veel eigen groente op. Daarnaast hebben we fruitbomen (appels, peren, pruimen en kersen) en aardbeien, frambozen en bessenstruiken. Uiteraard maken we onze eigen jams, chutneys, sappen , taarten en nog veel meer van deze geschenken van de natuur.
Daarnaast composteren we eigen mest en van de takken van de bomen onze houtsnippers. Je kan deze activiteiten volgen bij GreeNgarden.

Workshops

En niet te vergeten: het organiseren van bijzonder leuke en altijd leerzame en gezellige workshops. Zo kan je een schildercursus boeken bij GreeN of een workshop ‘seizoensfruit plukken en verwerken‘.