Wie is GreeN

Wonen en werken in Duitsland

Als kunstenaar, opgeleid aan de koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag, heb ik mijn roots in Scheveningen. Ik woon en werk echter het grootste deel van het jaar in Duitsland waar ik mijn atelier heb en mijn Bed & Breakfast, Connies Arthouse.

GreeNTeam

Als GreeN werk ik samen met andere kunstenaars en schrijvers en ben ik zowel producent als uitvoerend kunstenaar van uiteenlopende projecten.
GreeN is een label waar ik merken hang als : GreeNart, GreeNbooks, GreeNTrips, GreeNNews.
Een logo dat ook een driedimensionale verschijning heeft gekregen.

Ik zal het maar verklappen:
GreeN is eigenlijk een andere manier om mijn werk onder de aandacht te brengen dan ik tot nu toe gedaan heb. En niet alleen mijn art, maar alles wat daar bij hoort, mijn levenswerk: Bollenbach.

De wereld bewonen is: van de aarde willen leren, ervoor zorgen en vooral ook beseffen hoe ontzagwekkend en hoe mooi zij is.

GreeNprojects

GreeN heeft begin dit jaar besloten ‘Ken de wegen van de Hunsrück (WOW) in productie te nemen.

WOW bestaat uit meerdere projecten:

Onder de noemer ‘ de helse en heilige Middeleeuwen‘ ben ik begonnen met het project ‘Een gijzelaars drama aan de Moezel‘, dat zich afspeelt in 14de eeuwse Hunsrück. De hoofdrolspelers in dit drama zijn. de aartsbisschop van Trier en keurvorst van het Heilige Roomse Rijk, Balduin von Luxemburg en gravin Loretta von Sponheim.
Op deze website en op Instagram hou ik je op de hoogte van de vorderingen.

Het tweede project dat zich in de 12de eeuw afspeelt zal gaan over de levens van Hildegard von Bingen en Jutta von Sponheim.


GreeN is ook

Slow traveling

Anderen laten delen in het enthousiasme voor de prachtige Hunsrück door trips te organiseren met een unieke invalshoek zoals ‘het ontdekken van enkele kastelen die door aartsbisschop Balduin von Luxemburg zijn gebouwd’ of
‘genieten van het schitterende Nahedal, een klein maar fijn wijngebied’,
‘een tocht langs filmlocaties van de Heimattrologie waarmee Edgar Reitz de Hunsrück op de kaart gezet heeft van een internationaal publiek’
en nog veel meer. Want je raakt nooit uitgekeken in dit gebied.

Inspireren met tuinieren

En anderen meenemen in het avontuur van milieubewust en zoveel mogelijk zelfvoorzienend wonen en tuinieren in Bollenbach. Onze moestuin en twee kassen leveren al behoorlijk veel eigen groente. Daarnaast hebben we eigen fruitbomen (appels, peren, pruimen en kersen) en aardbeien, frambozen en bessenstruiken. Uiteraard maken we onze eigen jams, chutneys, sappen , taarten en nog veel meer van deze geschenken van de natuur.
Daarnaast maken we onze eigen mest en van de takken van de bomen onze eigen houtsnippers. Je kan deze activiteiten volgen bij GreenGarden.

Workshops

En niet te vergeten: het organiseren van bijzonder leuke en altijd leerzame en gezellige workshops. Zo kan je een schildercursus boeken bij GreeN of een workshop ‘seizoensfruit plukken en verwerken‘.