Autoroute dwars door de Hunsrück

on

Langs middeleeuwse kastelen van de Von Sponheims

Een originele vakantiebestemming
Verrassende ontmoetingen

Heb jij ook zin om een fantastische autoroute te volgen dwars door de Hunsruck, ook wel het ‘Toscane van Duitsland ‘ genoemd?
Een heerlijke tocht langs vaak prachtige gelegen kastelen en ruïnes met een grote diversiteit aan landschappen, al dan niet toeristisch, met al dan niet zelden bezochte dorpjes, vakwerkstadjes, wijnstreken als de Moezel en de Nahe en met zelfs een kuuroord dat in de Romeinse tijd al bekend was.
Je rijdt langs de hoogtepunten van de adellijke familie von Sponheim, die in de middeleeuwen over grote delen van de Hunsruck heersten en de regio mee vorm hebben gegeven. In ons project ‘ Een gijzeling aan de Moezel’ speelt gravin Loretta von Salm Von Starkenburg Sponheim (1300-1346) de hoofdrol samen met de aartsbisschop van Trier, Balduin von Luxemburg (1285-1354). De route dient als illustratie van de macht van de Von Sponheims.

Je kan altijd logeren in de B&B Connies Arthouse in Bollenbach
Meld je aan

Ben je enthousiast meld je dan aan.
Al het benodigde materiaal krijg je bij de start van je tocht.
Als je wilt kan je in Connies Arthouse een kamer reserveren. We adviseren wel er minimaal 10 dagen (exclusief heen en terugreis) voor uit te trekken. Het is echt zonde om de route niet helemaal te rijden of je te moeten haasten. Je wilt er tenslotte ook van genieten

Geef een reactie