Rondwandeling Hildebrecht von Niederhosenbach

on

Mooie kennismaking met het land van Hildegard von Bingen

De ‘Wanderweg Hildebrechts Heimat’ is nu ook door ons ingewijd. De kleine 8 km lange rondwandeling geeft een goed beeld van het land waar Hildegard von Bingen geboren is. Hildebrecht, heer von Bermersheim und Niederhosenbach, was haar vader en had hier een versterkte boerderij waar Hildegard tot haar achtste jaar een vrij leventje heeft geleid.

De route start met behoorlijk wat klimpartijen maar eenmaal boven word je beloond voor je inspanningen. Wat een fantastisch weids uitzicht over de Hunsruck. Echt schitterend.
En dan gaat het weer, vals plat, dalen, stijgen tot we eindigen bij het kerkje van Niederhosenbach waar een kopie te zien is van Scivias, het voornaamste werk van Hildegard. Je moet wel even om de sleutel vragen.

De route is ook zeer informatief. Onderweg kom je veel borden tegen die je vertellen wat hier te zien is of was. Ook zijn er voldoende rustbanken. Nu maar hopen dat de Niederhosenbachers de route goed onderhouden, want voor je het weet zijn de paden overwoekerd en de bordjes niet meer zichtbaar en dat zou echt jammer zijn.

Tekst loopt door na de foto’s met een TIP

TIP: deze wandeling is een mooie start om kennis te maken met de wereld van Hildegard von Bingen. Hij eindigt bij het kerkje van Niederhosenbach, tevens een halteplaats op de Hildegard von Bingen Pelgrimsroute. Je kan hem dan ook als extraatje toevoegen aan je pelgrimstocht.
Niederhosenbach ligt op 10 minuten rijden van Bollenbach dus voor wie dit leuk vindt: neem vooral contact op.

Zie ook Wanderweg Hildebrechts Heimat en Pelgrimeren met Hildegard von Bingen vanuit Bollenbach

Geef een reactie