Lecker Pfädchen genomineerd voor mooiste rondwandeling van Duitsland

Lekker wandelen in de Hunsrück


78 ervaringspunten

En weer is er een wandelroute in de Hunsruck genomineerd voor ‘Duitslands mooiste rondwandeling’. Deze keer valt de eer te beurt aan ‘Lecker Pfädchen’ bij Thalfang, gelegen in het zuiden van de Hunsrück. Het Duitse Wandelinstituut heeft de 10 kilometer lange ‘droomkronkel’ gecertificeerd met 78 ervaringspunten. Dat betekent ondermeer dat de wandeling zeer goed verzorgd is qua informatie, entertainment en wandelplezier.

Regionale dranken ‘en route’


Het Lecker Pfädchen is een makkelijke tot redelijk makkelijke wandeling.
Je loopt een rondje om de dorpen Thalfang, Hilscheid, Dhronecken en Burtscheid. Opvallend zijn de drankkasten die je onderweg tegenkomt. Daar kan je je te goed kan doen aan lokaal bruiswater en bier of wijn uit de Hunsrück. De vele rust- en picknickplaatsen vormen met de mooie landschappen de hoogtepunten van deze tocht.  Zes zogenaamde ‘plezier-vensters’ bieden steeds weer nieuwe inzichten en uitzichten en geven informatie over de Hunsrücker keuken en regionale producten. 

Thalfang ligt aan de voet van de Erbeskopf, met 816 meter de hoogste berg van de deelstaat Rijnland-Palts. Hier draait alles om ontspannende en actieve vrijetijdsbestedingen in bijzonder zuivere lucht. In de winter kan je er skiën, langlaufen en rodelen. En als er niet voldoende sneeuw ligt zorgen mobiele sneeuwkanonnen altijd voor goede sneeuwcondities.
In de zomer kan je er zomerrodelen, mountainbiken, nordic walken en natuurlijk – het hele jaar door – gewoon wandelen. Op de Erbeskopf is een uitzichtplatform, de Windklang, vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de Hunsrück tot aan de Eifel. Ook is er een kunstroute uitgezet.

In Dhronecken zijn de restanten van een oorspronkelijk uit de 14de eeuw stammende burcht nog te zien. Volgens sommigen was het kasteel de voorouderlijke zetel van de held uit het Nibelungenlied: Hagen von Tronje. In 1309 diende het als rustplaats voor de laatste Groot Prior van de Opperste Duitse Tempeliers: Friedrich Wildgraf von Kyrburg.
Bijzonder is dat op de fundamenten van het kasteel nu huizen en boerderijen gebouwd zijn.

P

S


De drankvoorzieningen op de route zijn pas weer vanaf begin april beschikbaar voor wandelaars. Natuurlijk kan je de route ook in de wintermaanden lopen en na afloop in een van de vele restaurants van Thalfang een hapje eten. De picknicktas met regionale ‘Ebbes von Hei’-producten (verkrijgbaar bij de VVV Thalfang en op de EDEKA-markt) is natuurlijk ook een goed alternatief.2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. marianne schreef:

    Die wil ik wel een keer wandelen hoor 🍷

  2. alob46 schreef:

    Yeah! Dan loop ik met je mee😊

Geef een reactie