24 december

Nog een laatste woordje

Voordat we met z’n allen de kerstdagen ingaan heb ik behoefte jullie nog iets toe te wensen, iets anders dan de gebruikelijke teksten op onze kerstkaarten of in onze ‘whatsappjes’, die uiteraard gemeend zijn anders zouden we het niet doen. En waar wij trouwens ook heel blij van worden!

Het komt misschien door het werk van Hildegard von Bingen, waar ik mij nu al een tijd in verdiep, dat ik graag nog iets toe wil voegen aan alle goede wensen. Maar eigenlijk doet het er niet toe waar die behoefte vandaan komt.

Wens

Ik wens jullie voor nu en het komend jaar toe, dat je je gedragen weet door de mensen om je heen, vrienden, familieleden, nieuwe mensen, mensen (of dieren) die er zijn als je het moeilijk hebt en er ook zijn als je wat wilt vieren. Want is dat niet ons diepste verlangen?
‘Het is niet goed dat de mens alleen is’, citeert Hildegard Genesis 2 ver 18.
We hebben elkaar nodig, altijd weer en overal.

Dank

Daarom dank voor de vrienden en familieleden die er het afgelopen jaar voor mij en ons waren
zonder wie ik en wij nooit op het punt aanbeland was en waren
waar ik nu ben en wij nu zijn.


Die bereid waren mij te helpen hobbels te nemen en obstakels te verwijderen, die mij geduld en verdragen hebben ondanks dat ik niet altijd de makkelijkste was.
Dank daarvoor vrienden. Dank. Met jullie hulp zijn mijn voeten weer vleugels en sta ik aan het begin van een nieuw avontuur. Voel je vooral uitgenodigd dat met mij te delen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Marianne schreef:

    Heel mooi gezegd Conny 💖, geeft mij zelfs een traantje 🥰

Geef een reactie