Wandelen in het spoor van Hildegard

5 etappes vanuit in Bollenbach

Wandelen, niet alleen in het spoor, maar ook naar de geest van Hildegard. Zij gelooft immers heilig in de eenheid van lichaam en geest (en ziel). Dus: de paden op en de lanen in, met frisse moed en goed voor hart en bloed ;-).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wandel in het spoor van Hildegard von Bingen over de pelgrimsroute van Idar Oberstein naar Bingen.
Wij hebben vijf etappes geselecteerd die je vanuit Bollenbach kan lopen en hebben veel expertise in huis over Hildegard von Bingen en de streek waarin ze geboren en getogen is. Haar Heimat, de Hunsruck.
Wij brengen je naar je startpunt van de dag en halen je aan het einde van je wandeling ook weer op.

We zijn geen dogmatici dus als je eerder op je wandeldag opgehaald wilt worden: geef ons een belletje en het komt helemaal goed.

Kosten

De kosten zijn 700 euro voor een week, inclusief overnachtingen in mijn B&B, maaltijden , lunchbox en ophaal-en brengservice. Je hond mag – in overleg – ook mee. Gratis.

Meld bij aanmelding hoeveel dagen je wilt komen wandelen.
De 5 etappes, zonder rustdag, inclusief aankomstdag en vertrek, nemen een week in beslag.
Wil je tussendoor echter een dag rust, een dag zonder inspanning doorbrengen op de Disibodenberg, de magische plek van het eerste klooster van Hildegard of iets anders doen, trek er dan wat extra dagen voor uit.
Bij aanmelding krijg je een passende offerte retour.

Alternatief programma

Bij onverwacht slecht wandelweer hebben we een alternatief programma.
Uiteraard ook in het teken van Hildegard von Bingen maar dan zonder lastige, glibberige en gladde klimpartijen.

We nemen je onder andere mee naar Niederhosenbach, de geboorteplaats van Hildegard, naar (Burg) Sponheim waar ze haar leermeesteres Jutta von Sponheim voor het eerst ontmoette,
naar de Disibodenberg, het eerste klooster van Hildegard,
naar Bingen aan de Rijn (waar haar tweede klooster op de Rupertsberg stond, je een stadswandeling kan maken, een bezoek brengt aan het museum Strom met een vaste tentoonstelling over Hildegard en aan de Hildegard kruidentuin)
en naar Eibingen aan de andere kant van de Rijn, waar haar schrijn staat en ooit het zusterklooster van de Rupertsberg gevestigd was.

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie