Adventskalender

Van 27 november tot 24 december elke dag kans op een verrassing

Geven en ontvangen

Dit jaar doen we weer mee met de inmiddels wijd verspreide gewoonte om vanaf de eerste adventszondag, dit jaar 27 november, tot en met kerstavond 24 december, elke dag een ‘luikje’ van de adventskalender te publiceren.

Onze kalender staat in het teken van Hildegard von Bingen.
Om deze bijzondere vrouw uit de middeleeuwen, vooral bekend dankzij de overlevering van haar mystieke teksten, haar muziek-composities en haar helende kruiden-en plantenleer, kan je in de `Hunsruck’ niet heen. Haar wortels liggen hier, ze heeft hier haar leven lang gewoond en gewerkt en wij werken het komende jaar (of de komende jaren) aan een project waarbij zij centraal staat: ‘Drie nonnen aan de Nahe en de Rijn’.

De kracht van licht-voetigheid

Natuurlijk is onze kalender er een met een knipoog.
We zijn fan van Hildegard, maar daar is een grens aan. Wij geloven niet in heiligen, wel in het feit dat ‘de Eeuwige’, of ‘God’ of ‘iets’ mensen nodig heeft om een boodschap van vrede, recht en naastenliefde over te brengen.
We geloven ook in de kracht van relativering en humor.
We geloven in geven en ontvangen,
in licht en lichtvoetigheid
en dat wij allen een rol te vervullen hebben. Een rol die uit gaat van je eigen kracht.

verrassingen

Wij wensen je alvast een mooie decembermaand en veel plezier met onze kalender, met de verrassingen die je misschien aantreft door op de tekst te klikken, maar misschien ook niet…
En wie weet tot volgend jaar in Bollenbach!

Geef een reactie