Een week lang schilderen, voor slechts 700 euro volpension

Een creatieve vakantie in Bollenbach is:

lol

voor beginners en gevorderden

genieten van Connies Arthome,

all in

met rondom een grote , heerlijke tuin,

wandelen,

spelen,

luieren en ontdekken…

Kom schilderen in het charmante dorpje Bollenbach, op 200 km van Maastricht of een half uurtje rijden vanaf de Moezel, op de grens van het beschermde natuurpark Hunsruck. Waan je in het Toscane van Duitsland.

Ook in 2024 kan je deelnemen aan schilderworkshops

Een nieuw jaar, een nieuwe ronde, nieuwe kansen.  
In de maanden juni , augustus en oktober organiseer ik weer schilderworkshops in Bollenbach, een klein dorpje in het hart van de Hunsruck.
De workshops worden gegeven in mijn atelier, uiteraard coronaproof, evenals mijn B&B, Connies Arthouse, waar je logeert . Bij mooi weer werken we zoveel mogelijk buiten, waarbij je in de grote tuin je eigen fijne schilderplekje kunt inrichten. 

Dit is je kans om er eens even helemaal uit te zijn en relaxed met gelijkgestemden te genieten van Connies Arthouse en zo je hoofd leeg te maken met je schilderwerk.

Data schilderworkshops 2024

Alle workshops starten op zondag met een welkomstdiner en eindigen op zaterdagochtend na het ontbijt:

Van zondag 23 – zaterdag 29 juni 

van zondag 11 – zaterdag 17 augustus

van zondag 29 september – zaterdag 5 oktober

Wat krijg je voor 700 euro

 • Elke dag les vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur met begeleiding van beeldend kunstenaar en gediplomeerd docent Conny Sprinkhuizen , minus een dag vrij in te vullen.
 • Gratis gebruik van alle benodigde materialen (exclusief schilderen op linnen )
 • Kleine groepen, maximaal zes, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en ook van elkaar kan leren.
 • Je logeert in de prachtig gelegen Bed&Breakfast ‘Connies Arthouse’ , een vrijstaand huis aan de rand van het dorp met 2500 2m tuin rondom en ruimte voor sport en spel zoals bijvoorbeeld een eigen jeu de boules baan!
 • In een eigen kamer, met eigen douche en wc, waaronder een een-persoonskamer, een twee-persoons kamer voor lange mensen en twee twee-persoons kamers die ook door een persoon gehuurd kunnen worden. Uiteraard voorzien van beddengoed en handdoeken.
 • Gratis wifi
 • ALLES CORONO-PROOF
 • Volpension, van zondag tot zaterdag inclusief welkoms-diner op je reisdag (zondag), ontbijt op de dag van vertrek en twee keer uit eten in de gezellige Hunsruck, met uitzondering van je vrije dag op woensdag.
 • Gratis koffie, thee, frisdrank en een drankje bij de maaltijd
 • Ontbijt, lunch en diner op de lesdagen, op je vrije dag ontbijt en indien gewenst een lunch
  (-pakket), diner is dan voor eigen rekening.
 • Tips om je vrije dag door te brengen
 • Kom je met de auto dan kan je gratis parkeren op mijn eigen terrein
 • Kom je met de trein dan hebben we een gratis ophaal en wegbreng service van en naar het station in Kirn
 • In overleg is je hond welkom. Gratis. We hebben zelf ook drie gezellige honden, twee teefjes en een reutje.
 • Bollenbach ligt tussen twee prachtige wandelgebieden, het Idargebergte en het Soonwald, aan de rand van het Nationaal Park. Vanuit de tuin loop je zo de weide op en het bos in.
 • Nog nauwelijks ontdekt door toeristen , op 415 m boven de zeespiegel en met de schoonste lucht van Duitsland.

  Hier aanmelden

  (tekst gaat verder onder door foto!

Het is wetenschappelijk onderzocht dat maar liefst 42% van de toeristen meer geniet van een vakantie als ze mensen (beter) leren kennen. En dat is nu juist een van de unieke punten van de Bollenbachse schildersweken: er is alle ruimte om te zijn wie je bent en vanuit je eigen zijn de andere deelnemer (s) te leren kennen, van elkaar te genieten, te leren.

Met eigen camper, tent of caravan

Kom je met een eigen camper, tent of caravan dan is het mogelijk om op mijn terrein te parkeren of je tent op te slaan. Er is ruimte voor een of twee campers, een of twee caravans, een camper en een caravan en daarnaast voor 1 tent. In overleg maak je gebruik van de all-in service (ontbijt, lunch, diner, douche, wc etc) en slaap je alleen in je eigen onderkomen of doe je alles zelf, inclusief inkopen in het nabijgelegen stadje Rhaunen. Neem sowieso contact op als je van plan bent met je eigen camper, caravan of tent te komen. Je krijgt dan een aangepast offerte.

De camper arriveert
Nieuwe workshops:

Naast de schilderworkshops organiseer ik dit jaar ook nog

een eendaagse workshop houtbewerken (die je eventueel kunt combineren met de schilderworkshop of de workshop botanisch tekenen en -schilderen)
– in de maand juli workshops urban sketching (minimaal 2 dagen exclusief 2 reisdagen);
dat in overleg.

Mijn voorkeur gaat uit naar kleine groepjes zodat ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht kan geven en je ook van elkaar kan leren. Je krijgt les op je eigen niveau. Niets is in beton gegoten.’

Seizoensfruit plukken


Eind september, begin oktober (afhankelijke van de pluk-rijpheid) gaan we met een enthousiaste groep appels, peren en pruimen uit eigen tuin plukken en verwerken. Doe je mee? Je zelfgemaakte jams en chutneys mag je meenemen. Gratis!
Kosten per nacht, all in: 35 euro per persoon. Wil je op de hoogte gehouden worden van de exacte pluk-data stuur dan een mail en je krijgt een reactie zodra duidelijk is wanneer het plukfeest gaat beginnen.
Meer informatie over plukken van seizoensfruit vind je hier

PS Heb je zelf nog lege glazen potten, neem ze dan mee

Aanmelden

Wil je deelnemen aan een schilderworkshop of een van de andere workshops stuur dan een mail en je ontvangt alle benodigde informatie inclusief over de wijze van betaling en annulering . Klik hier.

Voel je uitgenodigd en welkom


3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie