Voorproevers gezocht route Hunsrück

on

Langs kastelen van de Von Sponheims

Uit: Asterix en Obelix en Cleopatra
Een originele vakantiebestemming
Verrassende ontmoetingen

Wil jij als eerste de smaken proeven van onze nieuwe route door de Hunsruck, ook wel het ‘Toscane van Duitsland ‘ genoemd?
Een heerlijke tocht langs vaak prachtige gelegen kastelen en ruïnes van de adelijke familie Von Sponheim met een grote diversiteit aan landschappen, al dan niet toeristisch, met al dan niet zelden bezochte dorpjes, vakwerkstadjes, wijnstreken als de Moezel en de Nahe met zelfs een kuuroord dat in de Romeinse tijd al bekend was.

Je kan altijd logeren in de B&B Connies Arthouse in Bollenbach
In het spoor van Loretta en Balduin

De Von Sponheim’s heersten gedurende de middeleeuwen over grote delen van de Hunsruck en hebben deze regio mee vorm gegeven. In ons project ‘ Een gijzeling aan de Moezel‘ speelt gravin Loretta von Salm Von Starkenburg Sponheim (1300-1346) de hoofdrol samen met de aartsbisschop van Trier, Balduin von Luxemburg (1285-1354). De route dient als illustratie van de macht van de Von Sponheims.

Let’s go
Meld je aan, doe de proef en geef ons je mening

Hieronder vind je de uitgeschreven concept tekst. Klik op de link en laat je alvast inspireren. Ben je enthousiast geworden meld je dan aan.
Al het andere benodigde materiaal krijg je bij de start van je tocht. Na afloop hopen we dan opbouwende kritiek te mogen ontvangen. Met jouw/jullie hulp wordt de route dan rijp gemaakt voor publicatie.

Als je wilt kan je in Connies Arthouse een kamer reserveren. We adviseren je wel er een week, of midweek voor uit te trekken. Het is echt zonde om de route in een dag te rijden. Je wilt er tenslotte ook van genieten!

En verdwalen is niet erg, want daar start je ‘avontuur’

https://online.flippingbook.com/view/677387228/

PS
Mocht je niet over eigen vervoer beschikken maar wel graag de route voorproeven, laat het ons dan ook weten. Er valt meestal meestal wel iets te regelen!

Geef een reactie