Gezocht: sponsoren voor het Kunstboek ‘Een gijzeling aan de Moezel’

Het eerste schilderij in wording

Om de uitgave van ons eerste kunstboek mogelijk te maken hebben we extra fondsen nodig. Daarom starten we een sponsor actie, in de hoop dat er mensen zijn die nieuwsgierig, enthousiast, aardig, of gul genoeg zijn om de publicatie van ‘Een gijzeling aan de Moezel’ mogelijk te maken.

Waar voor je geld

Ons kunstboek ‘Een gijzeling aan de Moezel‘ wordt meer dan alleen een kunstboek en ook meer dan alleen leesboek. We willen er een kunst -, strip -, geschiedenis – en reisboek inéén van maken. Het moet het eerste deel worden van een reeks over de Hunsruck. Over wat wij zo gaaf vinden aan deze nog vrij onbekende streek in Duitsland. Over hoogtepunten, die wat ons betreft de WOW-factor hebben.

De werktitel van tweede deel hebben we ook al: ‘ Drie nonnen aan de Rijn en de Nahe’ en zal zich voornamelijk afspelen in de twaalfde eeuw. Teksten en schetsen zijn in de maak. En het derde deel gaat over de Heimattrilogie van filmregisseur Edgar Reitz. Een gigantisch filmproject waarvan het verhaal bijna de hele vorige eeuw beslaat en veel scenes in de Hunsruck gedraaid zijn.

Om je alvast een indruk te geven van’ Een gijzeling aan de Moezel‘ hierbij de tekst van de achterflap van het boek:

De wereld op z’n kop

Stel je eens voor dat prinses en troonopvolgster Amalia van Oranje de Amerikaanse president maandenlang in gijzeling houdt. De hele wereld zou op z’n kop staan over zoveel stoutmoedigheid. Wat bezielt dat mens? Waarom doet ze dat? Wat zijn haar eisen? Wie zit er achter deze daad?

Nieuwsgierig geworden?
In de Hunsrück heeft zich aan het eind van de middeleeuwen daadwerkelijk zo’n drama afgespeeld. De adellijke familie Von Sponheim werd in de eerste helft van de 14de eeuw geregeld militair uitgedaagd door de machtsbeluste aartsbisschop en keurvorst van Trier, verwant aan koningen en keizers van het Heilige Roomse Rijk.

De gravin wint het van de aartsbisschop
Het is Loretta von Sponheim, een jonge, slimme en politiek begaafde gravin, die het uiteindelijk wint van de beruchte en beroemde aartsbisschop. Een vrouw! Daarin had Balduin von Luxemburg zich enorm vergist. Van de 55 oorlogen die hij bij leven uitvocht verloor hij er slechts vijf, waarvan dus eentje van Loretta von Sponheim.

Dwars door de Hunsruck
De makers van het boek nemen je mee op reis, dwars door de Hunsruck, langs de belangrijkste plaatsen waar dit verhaal zich afspeelde, naar de 14de eeuw en weer terug naar de onze, met een blauwe chinees als ‘sidekick’.

Brons

Ga je voor brons dan zijn dit je mogelijkheden:


Voor 5 euro:

krijg je een eigen pagina in ons kunstboek waarin we je naam ‘verstoppen’.
Hoe leuk is dat! Je kan natuurlijk ook meerdere pagina’s sponsoren:

5 pagina’s voor 10 euro
10 pagina’s voor 15 euro
20 pagina’s voor 20 euro
30 pagina’s voor 25 euro
40 pagina’s voor 30 euro
50 pagina’s voor 35 euro

PS Je mag uiteraard ook ‘anoniem’ een bedrag storten als je niets voelt voor ‘naamsvermelding’. Meldt dat dan vooral in de mail.


Voor 15 euro:

krijg je een prachtige, door GreeN/Sprinkhuizen gesigneerde maandkalender (2022) met miniaturen en foto’s van kastelen die een rol spelen in het verhaal van de Von Sponheims versus aartsbisschop en keurvorst Balduin von Luxemburg.

Elke maand een andere miniatuur en een andere foto van een kasteel

Voor 50 euro:

krijg je de kalender en de reisgids over de Hunsruck.

Een handzame reisgids , met tips, achtergronden en toeristische hoogtepunten die je gezien moet hebben.


En voor 70 euro heb je het hele pakket!

Heb je een keuze gemaakt? Klik dan hier aan laat in een mailtje weten waar je voor gaat. Per omgaande krijg je dan alle benodigde info.

Zilver

Ga je voor zilver dan zijn dit je mogelijkheden:

Voor 100 euro :

kan je eigenaar worden van een van de 20 gesigneerde originele miniaturen van het feuilleton ‘ Oud en Nieuw in Bollenbach. Een non in het spel’.
Formaat 14-18. Papier.
Exclusief eventueel inlijsten (50 euro) en portkosten.
Het zijn er maar 20….
Dus wees er snel bij als je een specifieke voorkeur hebt want op is op.


Voor 125 euro:

is een handbeschilderd wijnkistje met een thema uit het boek ‘Een gijzeling aan de Moezel’ voor jou. Wil je er nog drie flessen heerlijke wijn uit het Nahe-wijngebied bij
dan krijg je die voor onze inkoopprijs.
Altijd goedkoper dan wanneer je een Nahe-wijn online besteld.

En voor 225 euro heb je het hele pakket!

Heb je een keuze gemaakt? Klik dan hier aan laat in een mailtje weten waar je voor gaat. Per omgaande krijg je dan alle benodigde info.

Goud

Ga je voor goud dan zijn dit je mogelijkheden:

Voor 250 euro:

krijg je een handbeschilderd wijnkistje inclusief drie flessen Nahe-wijn, naamsvermelding op de sponsorlijst, de kalender 2022 en de reisgids over de Hunsruck.
En bovendien een uitnodiging voor de presentatie van het boek, inclusief tentoonstelling van de originele kunstwerken op een nog nader te bepalen lokale in Nederland.

Voor 400 euro:
= voor 250 euro

+ een gratis overnachting in de Bed & Breakfast Connies Arthome en een exclusieve thematour voor twee personen in het teken van ‘ Een gijzeling aan de Moezel’.
Je hebt daarbij de keus uit een thematour langs twee kastelen van aartsbisschop Balduin von Luxemburg of een thematour in het teken van Loretta von Sponheim.

Kastelen van Balduin


En voor 500 euro heb je het hele pakket

+
op jouw eigen locatie een huis-tentoonstelling met origineel werk uit het kunstboek en een
(wijn-) proeverij voor max 10 personen) volledig verzorgd door GreeN/Sprinkhuizen, inclusief verzorgen van de uitnodigingen,
of (aanvullend op een thematour onder 250 euro) een extra thematour langs wijnhuizen aan de Nahe met proeverij.

Langs de Nahe

Heb je een keuze gemaakt? Klik dan hier en laat in een mailtje weten waar je voor gaat. Per omgaande krijg je dan alle benodigde info.
Brons, zilver en goud

Doe eens dol

Doe eens dol en laat je helemaal gaan.

Voor 1000 euro krijg je alle bovenstaande tegenprestaties plus een eerste druk van het kunstboek , gesigneerd door de makers met een opdracht en eventueel de mogelijkheid om je enthousiasme te delen op onze Podcast over de Hunsruck.

Als hoofdsponsor krijg je een ereplek op de lijst van sponsoren in het boek
en maak je met je gift al voor een groot deel de uitgave van het boek mogelijk.

En wat nu: Stuur een mail en laat weten welke keuze je gemaakt hebt. Per omgaande krijg je dan alle benodigde informatie en alvast bij voorbaat onze diepe dankbaarheid.Geef een reactie